KookJij

Recept voor Gepeperde varkenshaas in varkensnet

Het varkensnet houd de haas mals.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie: 640 kCal energie
34 Gram eiwit
46 Gram vet
12 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: de heerlijke gerechten (annette wolter)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Dep het afgespoelde varkensnet tussen twee theedoeken droog.
  2. Verwerm de oven voor op 200*C.
  3. Wrijf de drooggedepte varkensnet varkenshaas in met zout.
  4. Bak het vlees 3 minuten rondom  aan in de hete olie en laat het afkoelen.
  5. Roer de geplette peperkorrels door de mosterd bestrijk het vlees rondom met het mengsel en leg het op het varkensnet.
  6. Verpak het vlees in het varkensnet.
  7. Schuif het vlees in de braadslede in het midden van de oven en braad het 20 minuten.
  8. Keer het in die tijd een keer om.
  9. Snijd de schoongemaakte groente in blokjes.
  10. Houd het vlees in de uitgeschakelde oven warm.
  11. Blus het braadvet af met een scheutje water en laat de groenten 2 minuten in een pannetje in de braadjus stoven.
  12. Roer de bloem door de groenten en laat nog 2 minuten door stoven.
  13.  Roer het bier en het karwij erdoor en laat 2 minuten doorkoken.
  14. Snijd het vlees in plakken schep de saus ernaast.
  15. Geef er gestoofde bosuitjes  en gekookte aardappelen bij.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Joop,
Op deze pagina kun je de informatie zien wat betreft het varkensnet.
http://www.coquinaria.nl/ingredienten/ingredienten-V.htm

Groetjes,
Anna
KookJij.
marcel knol

marcel knol zegt:
Dit kan u beter aan een erkende slager vragen ik heb dit recept ook niet zelf bedacht maar over genomen uit een kookboek
Joop Naus

Joop Naus zegt:
Hallo Marcel,

Wat is varkensnet?

Groetjes
Joop
Floor

Floor zegt:
Marcel,
is het nu echt teveel moeite om een recept nog eens na te lezen alvorens het te publiceren?
Vr. gr.
Floor
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijke gerechten die je post Marcel en met foto erbij toppie ;-) ik heb gelezen bij je reacties dat je in een keuken werkt hopelijk volgen er eigen bereide recepten. Kijk er in elk geval naar uit, groetjes Hilde