KookJij

Geitenkaasmousse met gelei van appelstroop en balsamico

Een heerlijk geitenkaasmousse met gelei van appelstroop en balsamico recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.kaashuistromp.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geitenkaasmousse met gelei van appelstroop en balsamico te bereiden

Meng de appelstroop met de balsamico en schenk ongeveer 1 cm in de amuseglaasjes.
Breng in een pannetje de wijn aan de kook, neem van het vuur en los er de gelatine in op.
Roer de geitenkaas erdoor.
Klop de slagroom niet helemaal stijf en roer deze luchtig door het geitenkaasmengsel.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Schep het kaasmengsel in de glaasjes op de balsamico.
Plaats de glaasjes tot gebruik in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

e.vlerken

e.vlerken zegt:
Nog even wat vraagjes:
Hoe lang max van te voren te maken oftewel hoe lang in de koelkast alvorens op te dienen?
Anna

Anna zegt:
Beste Bert,
De appelstroop staat niet vermeld bij de ingredienten.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
e.vlerken

e.vlerken zegt:
Hoeveel appelstroop nodig???:?
bertal

bertal zegt:
John,
Laat eerst maar wat afkoelen, hij moet uiteindelijk toch de koelkast in.:);)m.v.g. Bert
John

John zegt:
Gaat de geklopte room direct door het kaasmengsel of moet deze eerst afkoelen???
bertal

bertal zegt:
Riekje,
Moet je zelf een beetje proeven, moet niet te zuur zijn, anders wat meer appelstroop, niet te veel het zijn maar amuseglaasjes:);)
Heerlijk recept.succes.
m.v.g. Bert
Riekje

Riekje zegt:
Lijkt me heerlijk, Bert! Voor hoeveel appelstroop moet ik zorgen?