KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Gehaktbroodje met gerookt spek

Een heerlijk gehaktbroodje met gerookt spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Het vlees en spekblokjes in een grote kom doen pesto, ei en chapelure toevoegen goed mengen zodat er niets meer aan de vingers blijft kleven. Pan op het vuur, de boter laten smelten en het broodje aan weerszijde goed aanbakken. Het vuur kleiner zetten en het vlees gaar bakken desnoods boter toevoegen. Zeer warm serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Heb ook eens een cakeblik bekleed met repen gerookt ontbijtspek;de"flappen"hangen over het blik.Doe het gehakt in de vorm en strooi wat knoflookpoeder en/of wat nootmuskaat er bovenop, klap de flappen over het vleesgerecht;iets paneermeel erover strooien(voor een krokant aanzien) en 20 min op 180o.(beoordeel zelf of je het gehakt goed gegaard vindt).Smakelijk!!:)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Bep , dank u voor het complimentje.Groetjes van ons 3 :);):p
Bep

Bep zegt:
je heb hele leuke recepten ,heel goed GrBep
derbyke

derbyke zegt:
Hallo bep , is aangepast...het spek mengen met het gehakt.Groetjes van ons 3 :);):p
bep

bep zegt:
Hallo wat doe je met de spek?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Willemien,sorry dat klopt gerookt spek in blokjes zal het aanpassen.En chapelure is paneermeel.Groetjes van ons 3 :);)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Hilde, Het spek in dit recept moet je dat in kleine blokjes snijden en wat is chapelure, lijkt mij erg lekker. Groeten Willemien:)