KookJij

Gehaktbrood met kaas

Een lekkere variatie op het standaard gehaktbrood.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbrood met kaas te bereiden

  1. Meng alle ingredienten buiten de kaas goed door elkaar totdat je een mengsel hebt dat niet meer aan je handen plakt (beetje bij beetje paneermeel toevoegen).
  2. Vorm van het gehaktmengsel een langwerpig brood.
  3. Leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak in een voorverwarmde oven van 180C ongeveer 50 minuten tot het gehakt gaar is.
  4. Neem uit de oven, giet het uitgelopen vet weg.
  5. Droog het gehakt met keukenpapier en snij hem tot 1 cm van de bodem in.
  6. Zorg dat de snijvlakken ongeveer een halve cm van elkaar af zijn.
  7. Duw in de snijvlakken de plakken gruyerekaas en zet even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Je kan samen met de kaas ook plakjes ham of spek of plakjes tomaat ertussen doen.
Serveren met een lekkere salade!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

rien zuiddam

rien zuiddam zegt:
Lijkt me key lekker,

Bedankt groetjes