KookJij

Gehaktballetjes met eitjes

Een heerlijk gehaktballetjes met eitjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes met eitjes te bereiden

Breng in een pan een ruime laag water aan de kook en leg daar de eieren in.Kook de eitjes in 4-6 min.bijna hard.Laat ze schrikken en pel ze.Meng het gehakt met de currypasta,2 el.zout,paneermeel,de helft van het losgeklopte ei.en koriander.Kneed alles goed door elkaar tot het gehakt smeuïg is.Verdeel het gehakt in 8 gelijke prties.Duw in elke portie gehakt een etje en vorm het gehakt rond het eitje tot een glad balletje.Verhit de olie in een koekepan en bak de gehaktballetjes in 10-15 min.rondom bruin en gaar.Snijd het kropje sla in hele fijne reepjes en verdeel deze over een schaal en leg de gehaktballetjes erop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

roh

roh zegt:
EHHHmm, niet raar bedoeld, maar als herkomst staat er: India. In India eten zij geen rundvlees. Voor de rest is het echt super lekker. ;)