KookJij

Gegrilde gevulde varkenshaas

Een heerlijk gegrilde gevulde varkenshaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 1+ personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde gevulde varkenshaas te bereiden

Snijd de varkenshaas aan de smalle kant in de lengte - op 1 à 2 cm na - doormidden en klap hem open (vergelijk met kipfilet). Smeer op één van beide helften een flinke laag Boursin, verspreid hierover wat lente-ui in ringetjes, bedek de vulling volledig met mangoschijven en maal wat verse zwarte peper over de vulling. Klap de varkenshaas dicht en omwikkel hem volledig met bacon. Gril de varkenshaas in 8 à 10 min. gaar met tussentijds twee maal omkeren en een kwartslag draaien. De bacon heeft dan een stevig jasje gevormd om de gevulde varkenshaas.

Mijn kookverhaal (ruud thunnissen)

Ook op Kookjij staan al behoorlijk wat recepten van varkenshaas gevuld met diverse soorten kaas en fruit. Waarom dan toch een nieuwe variant toevoegen? Vergeleken met de andere recepten is deze gevulde varkenshaas erg snel, eenvoudig en met heel weinig toestanden te bereiden. Bovendien smaakt hij naar mijn mening bijzonder lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els

Els zegt:
Ik zocht iets lekkers en nog gevonden ook.:)
ruud

ruud zegt:
Dee en Cor, bedankt voor jullie reacties. Ik heb de tijd inmiddels aangepast.
corvdboom

corvdboom zegt:
Een uitstekend recept, maar de grilltijd is duidelijk te kort aangegeven, heb het vlees ongeveer 15 min laten braden en sudderen.:p
Dee

Dee zegt:
Met 5 min. onder de grill red je het niet helaas...buitenkant wel lekker knapperig maar van binnen nog helemaal rauw en koud...