KookJij

Gegrilde bleuvintonijn met inktvismayonaise

Een heerlijk gegrilde bleuvintonijn met inktvismayonaise recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Noorwegen
Keuken: Europese
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde bleuvintonijn met inktvismayonaise te bereiden

Grill een ruitpatroon op de tonijn. Serveer de tonijn zodat deze van binnen nog rosé is. Leg de gegrilde tonijn op een wilde salade (ingrediënten naar eigen inzicht). Doe rondom de sla strepen van diverse smaken mayonaise. Mayonaise aangemaakt met kerrie, met inkt van inktvis en mayonaise aangemaakt met verse gepureerde groene kruiden. Als garnituur is het leuk en lekker om aspergechips te serveren. Maak met een dunschiller hele dunne plakjes van de asperges en droog ze in de magnetron uit tot chips (ze mogen niet te donker worden, maar licht bruin). Dan zouten. Bestrooi de tonijn na het grillen met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Saskia

Saskia zegt:
De vangst van blauwvintonijn is dan wel niet verboden, maar dit ras is op sterven na dood. Je moet dus voor jezelf uitmaken of je hieraan wilt meewerken.
Gewone verse tonijn is tenslotte ook heel lekker!!!