Recept
« Terug naar recepten
					
						Gegratineerde groenteschotel
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gegratineerde groenteschotel
Een heerlijk gegratineerde groenteschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Lambert de Bruijn
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Frankrijk
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gegratineerde groenteschotel te bereiden
Was de courgettes en de aubergines en snijd de steeltjes eraf en snijd ze in plakjes.Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.Breng ruim water met zout aan de kook en kook hierin de grioenten 7 min.Ontvel,pitjes verwijderen,vocht weglaten lopen de tomaten in reepjes.Schil en snipper de uien en knoflook en fruit ze in de olie glazig.Giet de groenten af.Leg het uimengsel in een vuurvaste schaal.Leg daaarop de helft van de courgettes,aubergines en de paprika.Leg daarop de tomaten en daarop de rest van de groenten.Bestrooi iedere laag met wat tijm,peper en wat kaas.Bestrooi de bovenkant met de overgebleven kaas gemengd met het paneermeel en besprenkel er wat olie op Zet de schaal in een voorverwarmde oven (180C). in 35  min.gaar en goudbruin.
Lekker met een gekookte aardappel en een kippepoot.
									Lekker met een gekookte aardappel en een kippepoot.
 
                    





 
					
h te Brake zegt: