Recept
« Terug naar recepten
					
						Geglaceerde schorseneren met een gepocheerd ei
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Geglaceerde schorseneren met een gepocheerd ei
Een heerlijk geglaceerde schorseneren met een gepocheerd ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Herman den Blijker - AD 100312
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Geglaceerde schorseneren met een gepocheerd ei te bereiden
 Schil de schorseneren, snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm en bewaar ze in citroenwater.
Breng een pan met melk en zout aan de kook en blancheer hierin de schorseneren.
Ze mogen iets te hard blijven na het koken, want ze worden ook nog gebakken.
Koel de schorseneren in ijswater.
Bak de schorseneren op hoog vuur in een klontje boter.
Blus af met wat bouillon als de schorseneren beginnen te kleuren.
Laat de bouillon verdampen en blijf goed roeren.
Voeg dan nogmaals wat bouillon toe, laat weer verdampen en doe dat nog een laatse keer.
Haal de pan van het vuur en blijf goed doorroeren, zodat het vocht aan de schorseneren plakt.
Voeg wat zwarte peper toe voor de smaak.
Neem 4 borden en verdeel de schorseneren en het vocht erover.
Garneer met wat fijngesneden platte peterselie en leg het gepocheerde eitje erop.
									Breng een pan met melk en zout aan de kook en blancheer hierin de schorseneren.
Ze mogen iets te hard blijven na het koken, want ze worden ook nog gebakken.
Koel de schorseneren in ijswater.
Bak de schorseneren op hoog vuur in een klontje boter.
Blus af met wat bouillon als de schorseneren beginnen te kleuren.
Laat de bouillon verdampen en blijf goed roeren.
Voeg dan nogmaals wat bouillon toe, laat weer verdampen en doe dat nog een laatse keer.
Haal de pan van het vuur en blijf goed doorroeren, zodat het vocht aan de schorseneren plakt.
Voeg wat zwarte peper toe voor de smaak.
Neem 4 borden en verdeel de schorseneren en het vocht erover.
Garneer met wat fijngesneden platte peterselie en leg het gepocheerde eitje erop.
 
                    


 
					