KookJij

Gegepofte Aardappels met Tonijncreme

Een heerlijk gegepofte aardappels met tonijncreme recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegepofte Aardappels met Tonijncreme te bereiden

Aardappels schoonboenen en in pan met ruim water en zout 10 min. voorkoken. Afgieten en in vergiet even uit laten dampen. Aardappels op enkele plaatsen met vork inprikken en per stuk verpakken in aluminiumfolie.


Aardappels in folie tussen gloeiend houtskool in barbeque leggen en in 15-20 min. poffen, of in 30-40 min. gaar laten worden in een voorverwarmde oven (225 graden).

In kom tonijn mengen met zure room, mierikswortel, augurk en selderij. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels opensnijden en vullen met tonijncreme.


In de oven:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Borstel de ongewassen aardappels goed schoon en prik ze met een vork aan alle kanten in. Dit voorkomt dat de schil tijdens het bakken barst. Bestrijk de aardappels met wat gesmolten boter of zonnebloemolie. Leg ze op de bakplaat en laat ze in 60-75 minuten gaar bakken.


Het is mogelijk de baktijd iets (10-15 minuten) te verkorten door een metalen pen door het midden van elke aardappel te steken of een speciaal aardappelspit te gebruiken, dat vier metalen pinnen heeft waar je de aardappels op vast kunt zetten. De hitte gaat dan sneller naar het midden van de aardappels, waardoor de baktijd afneemt.


In de magnetron:

Borstel de aardappels schoon en prik ze met een vork in. Bestrijk ze NIET met boter of olie.

Rangschik ze in een cirkel op een stuk keukenpapier in de magnetron. Bak ze gedurende de vereiste tijd op de hoogste stand en draai ze halverwege de magnetrontijd om. Een aardappel heeft 4-6 minuten nodig, twee aardappels 10-12 minuten en vier aardappels 18-20 minuten. Deze tijden zijn gebaseerd op aardappelen van 275 gram en een magnetron van 650 watt. Voor aardappelen met een ander gewicht en magnetrons van een andere sterkte de tijd aanpassen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst