-
Aziatische Pompoensoep
Categorie: met Groente
30 min
Door gebruik te maken van Aziatische kruiden krijgt deze pompoensoep
een typische Aziatische touch.
Ik heb verse gember gebruikt maar die is prima te verva...
Ingredienten: 1 Hokkaide pompoen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 60 gram verse gemberwortel (geraspt), 1 tl kerriepoeder, 1 tl komijn (djinten), 1 tl sambal, peper en zout, 1 koffielepel suiker, 750 ml bouillon (kippen of groente), 1 blik...
-
Salade à la Loetje
Categorie: Salades
10 min
Bij het "biefstukkenrestaurant" Loetje kun je bij je biefstuk een hele simpele
side-salade bestellen. Een soortgelijke eenvoudige salade maak ik...
Ingredienten: 1 krop botersla, 3 eieren, ½ komkommer, handvol kleine tomaatjes, krokante spekjes, 1 rode ui, Dressing: - 4 eetlepel zonnebloemolie - 2 eetlepel (witte wijn)azijn - peper en zout - 1 koffielepel mosterd - 1 koffielepel...
-
Duitse Vesperplatte
Categorie: Gerecht
10 min
Een Vesperplatte is geen haute cuisine. In plaats daarvan is het een
eenvoudige maar beslist stevige en heerlijke kleine maaltijd. Rogge/tarwe
brood, worst...
Ingredienten: 1 of meerdere soorten rogge of tarwebrood, Schwarzwalder schinken of andere rauwe ham, Salami en/of andere worst(en), Paté en/of leverworst, Munster en/of andere kaasjes, zoetzure augurkjes, snacktomaatjes, roomboter en/...
-
Koreaans stoofvlees
Categorie: Stoofschotels
180 min
Weer eens een andere variant op stoofvlees. Niet alleen lekker in de herfst
en winter maar ook in de lente en zomer. Serveer er witte rijst en een frisse
s...
Ingredienten: 1 kilo runder riblappen, zout en peper, scheut zonnebloemolie, 2 uien, 4 teentjes knoflook, stukje gember van ongeveer 4 cm, ½ liter runderbouillon, 85 ml donkere sojasaus, 85 ml appelazijn, 2 el srirachasaus, 4 el sesam...
-
Romige gebonden wildsoep met paddenstoelen
Categorie: met Vlees, met Groente, Kerst
120 min
Een heerlijke wildsoep en vol van smaak maar let op, deze gebonden soep
is wel veel machtiger dan een helder wildbouillonnetje.
Wij smulden ervan tijdens o...
Ingredienten: 500 gram gemengd wildgoulashvlees, 150 gram gerookte spekblokjes, 1 st prei, ½ knolselderij, 1 peterseliewortel, 2 liter wildbouillon, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 5 peperkorrels, sausbinder of bloem, zout en peper, 500...
-
Kerstrisotto met rode wijn, cranberry's en kastanjes
Categorie: Overig, Rijst, Kerst
30 min
Elk jaar met Kerstmis haal ik standaard verse cranberry's in huis, echter
deze keer bleven ze ongebruikt achter in de koelkast. Ik kon ze natuurlijk in
de...
Ingredienten: 400 gram risottorijst, flinke scheut olijfolie, 2 sjalotten, 150 ml rode wijn, 750 ml groentebouillon, 150 gram verse cranberry's, 250 gram kastanjes (half foliepak), 100 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt, bosje lente...
-
Reebout met tijm en Portsaus
Categorie: Wild, Kerst
60 min
Deze heerlijke reebout die bovendien erg eenvoudig is om te maken
hadden wij tijdens ons kerstdiner 2022. Het sausje, dat eigenlijk nog het
meeste werk is,...
Ingredienten: 6 tenen knoflook, 4 el olijfolie, 900 g reebout (achterbout), 12 takjes verse tijm, 5 el ongezouten roomboter, 200 ml rode port, 4 el wildfond, 50 ml verse slagroom
-
Ree ragout uit Oostenrijk
Categorie: Wild, Stoofschotels, Kerst
180 min
Ree voorbout (of schouder) moet langer gestoofd worden dan de malse
achterbout, dus even opletten wat voor vlees je in de kuip hebt. Ik heb het
vlees hier...
Ingredienten: 1 kilo ree voorbout (of schouder), 2 uien, wortel, bleekselderij, peterseliewortel, 5 el olie, 250 ml droge rode wijn, 2 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 10 jeneverbessen, 10 zwarte peperkorrels, 1 klein blikje tomat...
-
Stoofpot alles in 1 pan
Categorie: Vlees, Stoofschotels
120 min
Voor deze stoofpot heb je maar 1 pan en 1 pitje nodig. Een prettige
bijkomstigheid is ook nog eens dat alle smaken goed door elkaar kunnen
trekken en je ui...
Ingredienten: 1 kilo sukadelappen in dobbelstenen, 300 gram spekreepjes, 50 gram roomboter, 2 el olijfolie, 250 gram sjalotten (niet te groot en anders doormidden), 4 wortels, 1 flinke prei, 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en...
-
Hartige "overbol" cake van oliebollen & kaaskruimels (Nel Schellekens)
Categorie: Oud & Nieuw, Cake
60 min
Volgens traditie heb ik weer de jaarlijkse oliebollen gebakken en aangezien
ik geen maat kan houden was dat voor een heel weeshuis. Vroeger gingen
altijd a...
Ingredienten: 500 gram overgebleven oliebollen, 75 gram kaas maar meer kan ook als je dat lekker vindt. Neem bv overgebleven kaasblokjes van oudjaar of ‘kontjes' van kaas. Alles kan., fruit: bv appel of peer maar wat echt heel lekker...
-
Ouderwetse karnemelksepap
Categorie: Koud, Warm, Low Budget
30 min
Pure nostalgie.
Ik weet nog dat wij vroeger thuis karnemelkse pap kregen. Wij hadden een
boerderij en in de zomer kreeg je vaak, als ze de melkkruiken
teru...
Ingredienten: 1 liter karnemelk, 2 dl melk, 50 gram bloem, suiker naar smaak, pruimen (of rozijnen) 100 gram (Ik heb met rozijnen gemaakt omdat wij dat thuis vroeger ook altijd hadden).
-
Traditionele vruchtenbowl (familierecept)
Categorie: Koud, Koud, Kerst
20 min
Vruchtenbowl kregen wij vroeger thuis altijd met kerst en met zeer speciale gelegenheden. Een traditie die ik nog steeds maar al te graag in stand houd.
We...
Ingredienten: 1 pot kersen op sap, 1 pot bessen op sap, 1 verse ananas (of blik), 2 bananen, 10 tot 15 lychees (liefst vers), 1 appel, 1 peer, 1 sinaasappel, 2 mandarijnen, 1 fles zoete witte wijn, ½ fles gluhwein
-
Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
Categorie: Ovenschotels
30 min
Dit gerecht is uit het boek "Happy Days met the Naked Chef" van Jamie
Oliver. Zijn 4e boek en bestseller vol met ongecompliceerde gerechten
waari...
Ingredienten: 2 kabeljauwfilets (van +/- 225 gram per stuk), olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 handenvol kerstomaatjes, gehalveerd, 1 handvol verse basilicumblaadjes, 1 bol (buffel)mozzarella, in dunne plakjes, 1 hand...
-
Duiveltjesvlees, zonder pakjes of zakjes
Categorie: Vlees, Stoofschotels
90 min
Eigenlijk alle recepten voor duiveltjesvlees die ik tot nu toe tegen ben
gekomen zijn met een zakje nasikruiden. Omdat ik van mening ben dat dit
gerecht ook...
Ingredienten: 1 kilo varkensvlees (kip of rund kan ook), arachideolie, 4 uien, 4 t knoflook, 1 el gember (vers geraspt), 1 tl korianderpoeder (ketoembar, 1 tl komijnpoeder (djinten), 1 tl kurkuma, 1 el sambal oelek, peper en zout,...
-
Appel curd (Apple curd)
Categorie: Koud, Koud
30 min
Deze appel curd omschrijf ik het beste als fris zoet en een beetje kruidig.
Niet alleen lekker voor op een scone tijdens een high tea, ook heerlijk op
een...
Ingredienten: 6 appels (friszure appels bij voorkeur moesappels), 1 citroen (sap), 125 gram roomboter, 3 eieren, 100 gram suiker, 1 tl kaneel, ½ tl gemberpoeder, 1 kruidnagel (fijngemaakt in bijvoorbeeld een vijzel), snufje zout
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers