-
Aziatische Pompoensoep
Categorie: met Groente
30 min
Door gebruik te maken van Aziatische kruiden krijgt deze pompoensoep
een typische Aziatische touch.
Ik heb verse gember gebruikt maar die is prima te verva...
Ingredienten: 1 Hokkaide pompoen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 60 gram verse gemberwortel (geraspt), 1 tl kerriepoeder, 1 tl komijn (djinten), 1 tl sambal, peper en zout, 1 koffielepel suiker, 750 ml bouillon (kippen of groente), 1 blik...
-
Koreaans stoofvlees
Categorie: Stoofschotels
180 min
Weer eens een andere variant op stoofvlees. Niet alleen lekker in de herfst
en winter maar ook in de lente en zomer. Serveer er witte rijst en een frisse
s...
Ingredienten: 1 kilo runder riblappen, zout en peper, scheut zonnebloemolie, 2 uien, 4 teentjes knoflook, stukje gember van ongeveer 4 cm, ½ liter runderbouillon, 85 ml donkere sojasaus, 85 ml appelazijn, 2 el srirachasaus, 4 el sesam...
-
Duitse Vesperplatte
Categorie: Gerecht
10 min
Een Vesperplatte is geen haute cuisine. In plaats daarvan is het een
eenvoudige maar beslist stevige en heerlijke kleine maaltijd. Rogge/tarwe
brood, worst...
Ingredienten: 1 of meerdere soorten rogge of tarwebrood, Schwarzwalder schinken of andere rauwe ham, Salami en/of andere worst(en), Paté en/of leverworst, Munster en/of andere kaasjes, zoetzure augurkjes, snacktomaatjes, roomboter en/...
-
Stoofpot alles in 1 pan
Categorie: Vlees, Stoofschotels
120 min
Voor deze stoofpot heb je maar 1 pan en 1 pitje nodig. Een prettige
bijkomstigheid is ook nog eens dat alle smaken goed door elkaar kunnen
trekken en je ui...
Ingredienten: 1 kilo sukadelappen in dobbelstenen, 300 gram spekreepjes, 50 gram roomboter, 2 el olijfolie, 250 gram sjalotten (niet te groot en anders doormidden), 4 wortels, 1 flinke prei, 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en...
-
Sukadelapjes met bier, abrikoos en rozemarijn
Categorie: Vlees, Stoofschotels
180 min
Het hele jaar rond geniet ik van dit soort heerlijke stoofgerechten. Van een dampende pan met dit heerlijk
ruikende goedje loopt het water me in de mond. D...
Ingredienten: 500 gram sukadelapjes (4 stuks), 25 g boter, 2 rode uien in ringen, 1 flesje Leffe Blond (of iets soortgelijks), 300 ml vleesfond of runderbouillon, 8 gewelde abrikozen, 6 kruidnagels, 3 plakjes kruidkoek in blokjes, 2 t...
-
Ouderwetse jachtschotel
Categorie: Vlees, Stoofschotels
180 min
Een collega van me vroeg me of ik een recept had van een ouderwetse
jachtschotel met zilveruitjes. Dus dook ik in mijn recepten en alhoewel ik
heel veel st...
Ingredienten: 500 gram runderriblappen, 1 ui, 1 zure appel (goudrenet), 250 gram (kastanje)champignons (kan ook zonder), klont boter, scheut olie, 2 blaadjes laurier, 3 kruidnagels, 6 gekneusde jeneverbessen, pezo, 2 dl runderbouillon...
-
Ovenschotel op Griekse wijze (Moussaka light)
Categorie: Ovenschotels
60 min
Niet authentiek Grieks maar een zelfverzonnen schotel die een beetje doet
denken aan Moussaka. Zeg maar een "light" versie. Eentje die snel te
ma...
Ingredienten: 1 aubergine (of 2 kleine), 300 gram rundergehakt, 2 uien, 2 tomaten, 1 blikje tomatenstukjes, 750 gram (voorgekookte) aardappelschijfjes, 250 gram feta, 1 teen knoflook, munt, peterselie en oregano, pezo, olijfolie
-
Stoofpeertjes met witte Port
Categorie: Overig, Low Budget, Kerst
60 min
Ik vind het altijd leuk om te kijken wat de "kraampjes" langs de weg te
bieden hebben en vaak blijft er dan wel wat aan mijn vingers plakken. Dez...
Ingredienten: 300 ml witte port/300 ml water, 1 kilo stoofperen, 1 sinaasappel, 1 citroen, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 1 kruidnagel, plakje verse gember of een snufje gemberpoeder
-
Salade à la Loetje
Categorie: Salades
10 min
Bij het "biefstukkenrestaurant" Loetje kun je bij je biefstuk een hele simpele
side-salade bestellen. Een soortgelijke eenvoudige salade maak ik...
Ingredienten: 1 krop botersla, 3 eieren, ½ komkommer, handvol kleine tomaatjes, krokante spekjes, 1 rode ui, Dressing: - 4 eetlepel zonnebloemolie - 2 eetlepel (witte wijn)azijn - peper en zout - 1 koffielepel mosterd - 1 koffielepel...
-
Rode kool met bacon en rozemarijn (Jamie Oliver)
Categorie: Groenten, Kerst
60 min
Jamie: "Dit is een zalige, klassieke bereidingswijze van een van de
goedkoopste groenten die er zijn - rodekool. Het is heerlijk om warm te
eten, maar...
Ingredienten: 1 rode kool (+/- 1 kg), 100 gram gerookt ontbijtspek, olijfolie, 2 handappels, 2 takjes verse rozemarijn, 1 volle tl venkelzaad, 250 gram gedroogde zwarte pruimen, 1 grote (of 2 kleine) mandarijn(en), 6 el balsamico azij...
-
Parmentier de Canard
Categorie: Gevogelte, Ovenschotels
60 min
Laatst was ik een paar dagen in Parijs en daar koos ik dit heerlijke gerecht
van de menukaart. En ik heb me toch zitten smullen. Omdat ik Parmentier
sowies...
Ingredienten: 1 kg. kruimige aardappelen, 1 blik Confit de canard met 4 of 5 poten, 2 uien, 2 sjalotten, 250 gram (kastanje)champignons, 200 gram crème fraiche (eventueel nog een scheutje melk), 1 el mosterd (naar smaak), peper, zout...
-
Yoghurt Tiramisu met speculaas en mandarijn
Categorie: Koud
20 min
Een snel-klaar-toetje voor Sinterklaasavond of gewoon een lekker winters
toetje. Dit nagerecht is super makkelijk te maken en bovendien ook nog
eens heel s...
Ingredienten: 250 ml Griekse yoghurt, 250 ml slagroom, 1 el (zelfgemaakte) vanillesuiker, 12 speculaasjes, 3 mandarijntjes, 1 kop sterke koffie (of espresso), scheut Amaretto, ½ tl speculaaskruiden
-
Traditionele vruchtenbowl (familierecept)
Categorie: Koud, Koud, Kerst
20 min
Vruchtenbowl kregen wij vroeger thuis altijd met kerst en met zeer speciale gelegenheden. Een traditie die ik nog steeds maar al te graag in stand houd.
We...
Ingredienten: 1 pot kersen op sap, 1 pot bessen op sap, 1 verse ananas (of blik), 2 bananen, 10 tot 15 lychees (liefst vers), 1 appel, 1 peer, 1 sinaasappel, 2 mandarijnen, 1 fles zoete witte wijn, ½ fles gluhwein
-
Italiaanse walnotenlikeur Nocino
Categorie: Koud
30 min
Walnotenlikeur maak je met groene onrijpe walnoten die nog zacht zijn van
binnen. In Italië heeft iedere familie zo zijn eigen recept.
Ik heb het (om...
Ingredienten: ½ liter inmaakbrandewijn, +/- 10 jonge groene noten, 4 el rietsuiker (of bruine suiker), 1 kaneelstokje, 3 kruidnagels
-
Stoofpotje met paddenstoelen
Categorie: Stoofschotels
120 min
Ik heb in deze stoofpot runderriblappen gebruikt maar in het wildseizoen kun je
natuurlijk ook heel goed wild zwijn, hert, ree of een combinatie van
meerde...
Ingredienten: 500 gram runderriblappen ( wildzwijn, hert, ree, of een mix van meerdere wildsoorten kan ook prima), 250 gram uien, 250 gram winterwortel, 250 gram (kastanje)champignons, 150 gram oesterzwammen, 2 dl rode wijn, 2 dl rund...
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker