-
Procureur in zoetpittige saus Uit de Slowcooker of op warmtebron.
Categorie: Vlees
180 min
Een groot stuk vlees laten garen zonder vooraf aan te braden was voor mij
hét experiment !!! Hup alles afmeten en in de pan ermee. Daarna lekker 1
1/...
Ingredienten: 1 stuk procureur van 600 gram, 250 ml passata, 1/2 glaasje droge witte wijn, 1 el paprikapoeder, 1 el oregano, 3 teen knoflook gesnipperd, 2 middelgrote uien in halve ringen, 2 scheutjes worcestershiresaus, 1 el sambal,...
-
Hete kip met paprika en champignons
Categorie: Gevogelte
20 min
Heerlijke pittige kip met champignons en paprika. Snel gemaakt er erg lekker .
Ingredienten: 100 gram kipfilet in blokjes, 1 paprika schoon in kleine blokjes, 150 gram champignons schoon in kleine stukjes, 2 uien gesnipperd, 3 teen knoflook uit de pers, 70 gram tomatenpuree, 40 gram ketchup, 30 ml ketjap manis,...
-
Makkelijke Rendang van Project Gezond
Categorie: Vlees, Rijst, Stoofschotels
180 min
Voor de échte, échte rendang heb je een lange waslijst aan ingrediënten
nodig. Project Gezond ontwikkelde echter een recept waarbij de
ing...
Ingredienten: 750 gr runderriblappen in blokken van ca 2 cm , VOOR DE BOEMBOE, 4 teen knoflook, 2 grote sjalotten , 2 rode pepers zonder zaad en zaadlijsten , 2 cm geschilde verse gember, 2 stengels citroengras flink gekneusd, 1 tl k...
-
Witte asperges met mascarpone en gerookte zalm in bladerdeeg
Categorie: Overig, Vis, schaal- en schelpdieren, Warm, Warm
45 min
Een eenvoudig gerecht met het gouden duo ASPERGES en ZALM. Klaar in
40 minuten . Heerlijk als hoofdgerecht en zelfs als lunch.In het klein een
fijne amuse o...
Ingredienten: 1 rol vers bladerdeeg op bakpapier , 6 stuks dikke asperges circa 500 gram geschild , 150 gram gerookte zalm , 4 el mascarpone, rasp van een ½ citroen , 3 eieren 2 eieren pocheren en1 ei los geklopt, beetje gesnipperde...
-
Double Cheese Lasagne
Categorie: Hoofdgerecht
50 min
Na, het gezellige en ook culinaire (dankzij zoon en schoonzoon ) familie
Hemelvaart weekend is het weer even pas op de plaats en gaan we weer
op "oude...
Ingredienten: 1 ui gesnipperd , 1 teen knoflook gehakt, 1 eetlepel Italiaanse kruiden. , 350 gr gezeefde tomaten, 300 gr courgette in blokjes of grof geraspt , 100 gr wortel in blokjes of grof geraspt , 60 gr lasagnebladen , 100 gr...
-
Gehaktballetjes in kerrie roomsaus.
Categorie: Vlees
45 min
Hartverwarmende balletjes in romige kerriesaus met frietjes of rijst en een
groene groente naar keuze. Het voorbereidende werk is in 10 minuten klaar
,vervo...
Ingredienten: VOOR DE BALLETJES , 100 gram rundergehakt 100 gram h.o.h gehakt, flinke halve tl kerrie , flinke snuf peper en zout vers gemalen , 1 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde peterselie, snuf pul biber of cayennepeper, half ge...
-
Tête de Veau een Limburgse Carnavalsspecialiteit....
Categorie: Vlees
60 min
De Drie Dolle dagen mogen weer en menige Limburgse Carnavalist zorgt
uiteraard voor een goede bodem. Tête de Veau is een oud Limburgs recept,
dat in...
Ingredienten: 750 gram kalfspoulet + 900 gram kalfsgehakt , 10 hardgekookte eieren, 2 grote potten zoetzure augurken, 2 grote uien in vieren gesneden, 400 ml gezeefde tomaten , 3 potjes liefst kleine champignons , 1 tl komijn , 1...
-
Tutup ( Indische pastei)
Categorie: Vlees, Ovenschotels
55 min
Deze ovenschotel klinkt Indisch, maar als je de ingrediënten bekijkt lijkt het
gerecht bovenal Hollands. Pastei Tutup of Toetoep is echt zo'n gerecht, d...
Ingredienten: 300 gram geschilde kruimige aardappelen , 200 gr rundergehakt ( 100 h.o.h en 100 runder), 100 gram peen geschild in dunne plakjes, 80 gram tuinerwtjes ( diepvries) , 50 gram soe-oen ( rijstnoedels), 2 teen knoflook ges...
-
Goddelijke Italiaanse Oven Kip
Categorie: Gevogelte
45 min
Een heerlijke ovenschotel met Italiaanse smaken. Gemakkelijk te maken en een ideaal ovengerecht als je gasten krijgt.
Ingredienten: 400 gram kipfilet, 90 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes of reepjes, 1 glas droge witte wijn, 30 gram vers geraspte Grana padana, 250 gram crème fraîche, , peper en zout naar smaak uit de molen, 1 tl tijm , basilicu...
-
De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.
Categorie: Salades
15 min
Bij het snuffelen in kookboeken kwam ik het tegen . Het verkreukelde
blaadje met het recept van mijn moeders uitjes monegask, waar wij als
kinderen blij van we...
Ingredienten: 1 potje cocktail zilveruitjes ca 200 gr uitgelekt , 125 gr blanke rozijnen geweekt , 1/2 potje kappertjes , scheut goede kwaliteit ketchup , 1 scheut zoete chilisaus
-
Beef Shanghai een Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes .
Categorie: Vlees
30 min
Je kent ze wel die wereldgerechten met behulp van een pakje en zakje. Dit Chinees Hoofdgerecht van Project Gezond staat zo op tafel en echt veel
heb je er...
Ingredienten: 120 gram mie , 200 gram mager rundergehakt , 1 ui gesnipperd , 200 gram prei schoon in ringen gesneden, 1 teen knoflook geperst of gesnipperd, 1-2 cm verse gember fijn gehakt of geraspt, 10 gram peterselie klein gesnippe...
-
Russische eiersalade van Ramon Brugman.
Categorie: Salades
60 min
In het programma Binnenste Buiten van 2-3-2020 zagen we Ramon deze
salade bereiden. Mijn man opperde , dat dat wel iets voor een verjaardag
bij een bbq heerl...
Ingredienten: 450 gram vastkokende aardappelen geschild en brunoise gesneden , ¼ knolselderij brunoise gesneden , 1 grote winterpeen brunoise gesneden, 150 gram tuinerwtjes , 7 hardgekookte eieren, 5 augurken klein gesneden , 1 appel...
-
Be Celeng Base Manis ( gestoofde hamlappen in ketjapsaus.....)
Categorie: Vlees
60 min
Dit is een gemakkelijk stoofgerecht met hamlappen in de hoofdrol. Heerlijk
Indisch op smaak door de ketjap, sojasaus en gember.
Ingredienten: 600 gram hamlappen in obbelsten, 2 grote sjalotten gesnipperd, 3 teen knoflook gesnipperd, 4-5 el ketjap manis, 3 el sojasaus, 2 forse tl gemberpoeder, 1-2 rode peper zonder zaad en lijst, 200-250 ml water, 1/2 bouillon...
-
De Dressing van de Oostenrijkse Chef.
Categorie: Koud
10 min
Twee jaar voor de Coronaperiode op onze laatste avond in Oostenrijk na een vermoeiende maar prachtige
fietstocht trakteerden we ons op een maaltje in het re...
Ingredienten: 2 el azijn, 2 el water, 2 el boullion ( van blokje), 1 el olie, knoflookpoeder naar smaak, peper naar smaak, suiker honing of agavesiroop, mosterd naar smaak, zout naar smaak, peper naar smaak
-
AJAM KALIO gestoofde kip in licht-pittige saus
Categorie: Gevogelte
60 min
Een ajam kalio is in de basis bijna hetzelfde als de ajam rendang, maar veel korter gestoofd. Daardoor hou je na de stooftijd meer heerlijke saus over. De...
Ingredienten: 1/2 rode peper zonder zaad in stukjes, 2 sjalotten gepeld in stukjes, 1 grote teen knoflook in stukjes, scheutje olie, 1/2 tl kurkuma, 1/2 djahé ( gemberpoeder), 1/2 tl laos, 1 tl tamarinde pasta ( optioneel), 1 tl ket...
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart