-
Pittig Patatje Stoofvlees.
Categorie: Vlees
180 min
Lekker dit pittig patatje stoofvlees. In de ochtenduren te stoven zetten en je
hele keuken geurt er heerlijk van. Zo zit je in de avonduren snel aan tafel t...
Ingredienten: 750 gram sukadelappen in hapklare blokken op kamertemperatuur, 2 grote uien grof gesneden, 3 teen knoflook fijn gehakt, 1 fles herfstbok bier op kamertemperatuur, 1 flinke eetlepel appelstroop, 2 tl paprikapoeder, 1 flin...
-
Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Categorie: Vlees, Ovenschotels
45 min
Nog eenmaal een lekkere ovenschotel met zuurkool dit seizoen. De zuurkool wordt 10 minuten in appelsap met appel gekookt. Het gehakt krijgt veel smaak met...
Ingredienten: 200 gram rundergehakt, 2 flinke sjalotten gesnipperd, 1 flinke teen knoflook gesnipperd, 350 gram zuurkool uitgelekt , 250 ml appelsap, 1 kleine Elstar appel geschild in blokjes, 100 gram geraspte belegen kaas, 600 gram...
-
Spitskool met puntpaprika en biefstukreepjes uit de wok
Categorie: Vlees
25 min
Biefreepjes bakken. Uitje en knoflook fruiten en dan de paprika en de spitskool erbij. Nog wat smaakmakers en klaar.
Ingredienten: 1 biefstuk van 250 gram in dunne reepjes, 2 el arachide of zonnebloemolie, 400 gram spitskool fijn in reepjes, 1 puntpaprika zonder zaad in halve ringetjes, 2 teen knoflook uit de pers, 1 middelgrote ui gesnipperd, 2 el...
-
Tête de Veau een Limburgse Carnavalsspecialiteit....
Categorie: Vlees
60 min
De Drie Dolle dagen mogen weer en menige Limburgse Carnavalist zorgt
uiteraard voor een goede bodem. Tête de Veau is een oud Limburgs recept,
dat in...
Ingredienten: 750 gram kalfspoulet + 900 gram kalfsgehakt , 10 hardgekookte eieren, 2 grote potten zoetzure augurken, 2 grote uien in vieren gesneden, 400 ml gezeefde tomaten , 3 potjes liefst kleine champignons , 1 tl komijn , 1...
-
Amuse van gerookte zalm en avocadomousse.
Categorie: Amuse
15 min
Eenvoudig voorgerechtje of amuse in een glaasje met een gouden
combinatie van avocado en gerookte zalm.
Ingredienten: 100 gr gerookte zalm in stukjes gesneden, enkele plukjes rucola of veldsla, crème fraîche, peper en zout uit de molen , 1 rijpe avocado, 1 /2 el geroosterde sesamzaadjes, enkele druppels citroensap
-
Klassieke Shakshuka van Project Gezond
Categorie: Vegetarisch
30 min
Een mooi gerecht, lekker weer eens vegetarisch, een bom vol groente en
maar ëén pan om af te wassen. En....als je met de camper onderweg bent
i...
Ingredienten: 1 rode en 1 gele paprika schoon in dunne reepjes, 1 ui geschild in kwarten en in reepjes, 4 eieren, 2 tl paprikapoeder 1 tl komijnpoeder, 2 teen knoflook gesnipperd , 35 gr tomatenpuree , 75 ml water , 5 gr bladpeterseli...
-
Zoervleisj van Café Sjiek oet Mestreech
Categorie: Stoofschotels
240 min
Chic ? Nee, dat is het niet. Wij Limburgers zeggen vaak "sjiek" en dan
bedoelen we alle gradaties tussen leuk en geweldig in. Sjiek is in deze
gew...
Ingredienten: 800 gram paardenpoulet runderpoulet kan ook, 2 witte uien, 400 ml natuurazijn, 3 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 100 -145 gram donkere basterdsuiker, 125 gram Limburgse stoop ( andere kan ook), 120 gram ontbijtkoek, + 60...
-
Hete kip met paprika en champignons
Categorie: Gevogelte
20 min
Heerlijke pittige kip met champignons en paprika. Snel gemaakt er erg lekker .
Ingredienten: 100 gram kipfilet in blokjes, 1 paprika schoon in kleine blokjes, 150 gram champignons schoon in kleine stukjes, 2 uien gesnipperd, 3 teen knoflook uit de pers, 70 gram tomatenpuree, 40 gram ketchup, 30 ml ketjap manis,...
-
Goddelijke Italiaanse Oven Kip
Categorie: Gevogelte
45 min
Een heerlijke ovenschotel met Italiaanse smaken. Gemakkelijk te maken en een ideaal ovengerecht als je gasten krijgt.
Ingredienten: 400 gram kipfilet, 90 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes of reepjes, 1 glas droge witte wijn, 30 gram vers geraspte Grana padana, 250 gram crème fraîche, , peper en zout naar smaak uit de molen, 1 tl tijm , basilicu...
-
Makkelijke Rendang van Project Gezond
Categorie: Vlees, Rijst, Stoofschotels
180 min
Voor de échte, échte rendang heb je een lange waslijst aan ingrediënten
nodig. Project Gezond ontwikkelde echter een recept waarbij de
ing...
Ingredienten: 750 gr runderriblappen in blokken van ca 2 cm , VOOR DE BOEMBOE, 4 teen knoflook, 2 grote sjalotten , 2 rode pepers zonder zaad en zaadlijsten , 2 cm geschilde verse gember, 2 stengels citroengras flink gekneusd, 1 tl k...
-
Russische eiersalade van Ramon Brugman.
Categorie: Salades
60 min
In het programma Binnenste Buiten van 2-3-2020 zagen we Ramon deze
salade bereiden. Mijn man opperde , dat dat wel iets voor een verjaardag
bij een bbq heerl...
Ingredienten: 450 gram vastkokende aardappelen geschild en brunoise gesneden , ¼ knolselderij brunoise gesneden , 1 grote winterpeen brunoise gesneden, 150 gram tuinerwtjes , 7 hardgekookte eieren, 5 augurken klein gesneden , 1 appel...
-
Twee heerlijke sausjes voor over je biefstuk, karbonade of varkenshaasje.
Categorie: Overig, Warm
20 min
Hoewel manlief zijn biefstukje het liefst naturel eet, wil ik dat mooie
biefstukje,
varkenshaasje of karbonaadje een enkele keer toch eens verwennen met
een...
Ingredienten: VOOR DE JACHTSAUS, 2 deciliter rode wijn, 1 1/2 deciliter runderbouillon van een blokje minder zout 1/3 stukje, 1 teen knoflook gesnipperd, 3 takjes verse tijm of 2 tl gedroogde tijm , 3 middelgrote sjalotten gesnipperd,...
-
De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.
Categorie: Salades
15 min
Bij het snuffelen in kookboeken kwam ik het tegen . Het verkreukelde
blaadje met het recept van mijn moeders uitjes monegask, waar wij als
kinderen blij van we...
Ingredienten: 1 potje cocktail zilveruitjes ca 200 gr uitgelekt , 125 gr blanke rozijnen geweekt , 1/2 potje kappertjes , scheut goede kwaliteit ketchup , 1 scheut zoete chilisaus
-
Ouderwetse Stroopsoldaatjes zelf maken
Categorie: Traktatie
20 min
In Veere mochten 2 van onze kleinkinderen op vakantie wat lekkers
uitzoeken in een winkeltje waar men Oud Hollands snoepgoed verkocht.
Ze waren teleurgeste...
Ingredienten: 100 gr suiker , klein beetje water, 20 gr boter, in kleine blokjes, ,
-
Zuurkooltaart van Chef Ramon Brugman..... Heerlijk !
Categorie: Overig
80 min
Enkele dagen geleden zagen we Ramon Brugman een zuurkooltaart
maken, waarop mijn man zei, dat ik die maar eens snel moest maken. Dat
deed ik dus vandaag en...
Ingredienten: VOOR DE BODEM, 8 velletjes bladerdeeg , VOOR DE ZUURKOOL, 500 gr zuurkool, 100 gram gerookte spekblokjes of reepjes, klein klontje roomboter zonder zout, 4 takjes tijm , 1 rookworst, VOOR DE VULLING, 4 eieren, 200...
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker