KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

André Huismans recepten

    1. Ingredienten: 300 gram verse zilveruitjes, 1 el suiker, 1 el azijn, 20 gram boter, zout
    2. Ingredienten: 300 gram sjalotjes, 30 gram poedersuiker, 30 gram boter, 1 tl rozemarijn, 2 laurierblaadjes, 0,75 dl rode wijn, 1 el rode wijnazijn, zout/peper
    3. Ingredienten: 1 eierdooier, 3 el grof gesneden basilicum, 1/2 teentje knoflook, 6 eetlepels olijfolie extra virgine, 1-2 theelepels citroensap, zout/peper naar smaak

    4. Ingredienten: 1 liter blik bamboescheuten, 1 ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 eetlepels arachide-olie, 1 rode peper, gesnipperd, 1 schijfje (1 cm) gember gesnipperd, 1/2 theelepel koenjit, 3/4 liter rijstazijn
    5. Ingredienten: 2 tenen knoflook, grofgesneden, 8 sjalotjes, grofgesneden, 2 chilipepers zonder zaad, grofgesneden, 100 gram korianderblaadjes, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 el witte wijnazijn, 4 eetlepels limoensap, 1 theelepel...
    6. Ingredienten: 4 eieren, hardgekookt, 4 eetlepels slagroom, 1 eetlepel suiker, 1/2 eetlepel Franse mosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, zout/peper naar smaak
    7. Ingredienten: 6 grote rode uien, 2 el verse tijmblaadjes, 20 gram roomboter, 1 flinke mespunt zout
    8. Ingredienten: 50 ml mosterd, 15 ml rode wijnazijn, 15 ml bruine suiker, 100 ml neutrale olie, 15 ml espresso, fijngesneden dille, zout/peper naar smaak

    9. Ingredienten: 4 eetlepels stemgemberbollen, gepureerd, 1,5 theelepels djahé, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels volle yoghurt, 1,5 theelepels kerrie djawa
    10. Ingredienten: 7 sneetjes suikerbrood van ca. 1 cm dik, 1 rolletje geitenkaas, 4 takjes tijm, versgemalen zwarte peper
    11. Ingredienten: 2 verse romige geitenkaasjes van 150 gr. elk, 100 gr. Roquefort, 1 flinke el eau de vie, 1 el olijfolie xtra vierge, versgemalen zwarte peper
    12. Ingredienten: 400 gram verse geitenkaas, 1 bosje bieslook, fijngehakt, 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el slagroom, grove zwarte peper
    13. Ingredienten: 15 gram verse basilicum, heel fijn gehakt, 1 teen knoflook, geperst, 75 gram Griekse yoghurt, 3-4 eetlepels halfvolle mayonaise

    14. Ingredienten: 200 gram zwarte olijven zonder pit, 2 eetlepels kappertjes, 3 ansjovisfilets, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1,5 - 2 dl olijfolie extra vierge
    15. Ingredienten: 4 tenen knoflook, gepureerd, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels volle yoghurt, flink wat peper, 1/2 theelepel zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.