-
Oliebollen
Categorie: Oud & Nieuw
60 min
Zelfgebakken oliebollen met appel en rozijnen mogen met de jaarwisseling natuurlijk niet ontbreken. Een ideaal recept voor oud en nieuw of op oudejaarsavon...
Ingredienten: tarwebloem, water, zout, suiker, verse gist (te koop bij de warme bakker), of 4 zakjes gedroogde gist van 7 gram, staat gelijk aan de genoemde hoeveelheid verse gist., kaneel, enkele druppeltjes citroensap, rozijnen, ver...
-
Chinese kippensoep
Categorie: met Vlees
30 min
Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...
-
Hachee
Categorie: Vlees
210 min
Ingredienten: 5 uien, 50 g boter of margarine, 600 g grof hacheevlees, zout, (versgemalen) zwarte peper, 2 volle eetlepels bloem, 1 vleesbouillontablet, 2 eetlepels azijn, 1 theelepel suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels
-
Ei-aardappelkoek
Categorie: Aardappels
60 min
Ingredienten: - 4 eieren, - 4 dikke, vastkokende aardappelen, - 2 uien, - 2 vleestomaten, - 50g salami, - 50g gemalen kaas, - 2 eetlepels lichte room, - Boter of olijfolie, - Gedroogde tijm, - Peper en zout
-
Marsepein
Categorie: Sinterklaas
20 min
Ingredienten: 300 gram poedersuiker, 4 eetlepels bloem, 100 gram boter, 4 druppels amandelextract, verschillende kleuren bakkleurstof
-
Boeuf bourguignon
Categorie: Vlees
140 min
Ingredienten: - 1kg rundvlees, - 1 fles goede rode wijn (bijvoorbeeld Bourgogne Mercurey of Rully), - 500g wortelen, in stukken, - 1 ui, fijngesnipperd, - 2 teentjes knoflook, gehakt, - 1 tak groene selder, fijngesneden, - 2 eetlepels...
-
Spliterwtensoep met hammetje
Categorie: met Groente, met Vlees
105 min
Ingredienten: - 250g spliterweten, - 1 soep hammetje, - 1 ui, gepeld, en 2 kruidnagels erin geprikt, - 1 ui, in ringen, - 1 kleine knolselder, in stukken, - 2 preien, in ringetjes, - Boter, - 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseli...
-
Zachte currysoep met Chinese kool
Categorie: met Groente
35 min
Ingredienten: - 7,5 dl groentebouillon, - 1/2 Chinese kool, - 2 lente-uitjes, in ringen, - 1 eetlepel arachideolie, - 1 potje natuuryoghurt, - 2 cm verse gemberwortel, geraspt, - 2 teentjes knoflook, geplet, - 1 Spaans pepertje, in ri...
-
Gevuld Turks brood
Categorie: Gerecht, Overig
30 min
Dit is een van de variaties die je met een gevuld turks brood kan maken, maar er zijn er talloze. Je kan er eindeloos mee experimenteren.
Ingredienten: 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gep. tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, evt. handje taughe, 400 gr. rundergehakt., 2 el. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout / peper, ketjap, sam...
-
Pied-de-Mouton
Categorie: Beleg
20 min
Ingredienten: 150 gram Pied-de- Mouton, 150 gram cantharellen, 50 gram Hoorntjes van overvloed (Trompette de la mort), 200 gram eekhoorntjesbrood, 2 tenen knoflook, zout en peper naar smaak, scheutje olijfolie, klein klontje boter, sc...
-
Normandische tongrolletjes
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Overig
30 min
Ingredienten: - 8 tongfilets, - 500g kleine mosselen, - 50g grijze garnalen, - 250g champignons, - 5dl visbouillon, - 1dl room, - 1 glas droge witte wijn, - Citroensap, - Verse bieslook, - Peper en zout
-
Tomatensoep
Categorie: met Groente
20 min
Ingredienten: 1 kilo tomaten, zakje boerensoepgroenten, 1 heel klein uitje, 1 normale aardappel, 4 rundvleesbouillon blokken, gehaktballetjes, vermicelli, peper, zout, water
-
Baka Bana (gebakken bakbanaan met beslag)
Categorie: Overig
20 min
Ingredienten: 60 gram zelfrijzend bakmeel, 100 ml. ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.), Faja Lobi Pinda-Sate saus, olie, snufje zout, 1 theelepel suiker, 1 rijpe bakbanaan
-
Groenterollade met geitenkaas
Categorie: Koud
30 min
Ingredienten: - 1 courgette, - 1/2 aubergine, - 1 grote aardappel, - 2 rode paprika's, - 2 gele paprika's, - 100g mozzarella, - 100g zachte geitenkaas (buche), - Enkele blaadjes basilicum, - Rucola, - Olijfolie, - Balsamicoazijn, - Gr...
-
Chocolade Paaseieren
Categorie: Pasen
30 min
Ingredienten: 1 groot ei, 100 gram chocolade (melk/puur), 1 beker
Recept: Pate au foie gras met saus Monegask
Recept: Gehaktbroodje pikant
Recept: Brabantse balkenbrij
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Magro con Tomate uit Andalusië
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Gebraden varkensfricandeau met veenbessensaus
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Recept: Baldadig Lekker Broodje Bal
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven