KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Gebraden kip van Jamie Oliver

Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jamie Oliver
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven en de braadslee voor op 225 graden Celsius (gasovenstand 7). Snijd de citroen door midden. Was de kip van binnen en van buiten en dep het beest zo droog mogelijk met keukenpapier. Wrijf de buikholte in met zout en pak dan het puntje van het vel op de borstkant. Zorg dat het niet scheurt en trek het voorzichtig naar boven. Wurm met je andere hand het vel los van het borstvlees. Het zit vast met een stukje weefsel en je kunt dat laten zitten en er aan weerskanten langs gaan, of proberen het in het midden door te snijden. Strooi wat zout in de ruimte die je hebt gemaakt en stop er de gehakte kruiden in. Sprenkel er ook een klein beetje olijfolie in. Stop de citroen, laurier en rozemarijn in de buikholte. Trek het vel over het borstvlees naar voren, zodat er geen 'bloot' vlees is. Vouw de vleugelpunten naar binnen en bind de kip zo stevig mogelijk op.

Snijd de bouten 3 of 4 keer in en wrijf ze in met wat van het kruidenmengsel. Op die manier kan de hitte direct in het vlees van de bouten doordringen, zodat ze sneller gaar worden. Wrijf met je vingers een beetje olijfolie in het vel van de kip en strooi er zeer royaal zout en peper over. Neem de hete braadslee uit de oven en giet er wat olie in. Leg de kip erin met de borst naar beneden en zet de braadslee terug in de oven. Laat de kip 5 minuten bakken en leg het beest op de andere borst. Laat nog 5 minuten bakken en draai de kip om. Braad de kip 1 uur bij een temperatuur van 225 graden Celsius (gasovenstand 7). Gebruik het vet dat van de kip in de braadslee druipt om je aardappelen te bakken of laat de aardappelen tegelijk met de kip in de braadslee gaar worden. Het vel moet krokant zijn en de kruiden hebben het vlees hun aroma gegeven.

Gaar eventueel aardappelblokjes mee met de kip


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

S-BI

zegt:
Super lekker was het...
ranji

zegt:
Ik wil 't proberen voor de kerst.
Thijs

zegt:
Heel vaak al gedaan! Top recept! Let alleen wel op, dat er niet te veel vocht van de kip in de braadslede komt. Dan gaan de aardappelen 'koken' ipv bakken!
eva

zegt:
Ik vind dit heel lekker:);)
Sweet

zegt:
Wij hebben het net gegeten! En het was super lekker.. Ik had er aardappeltjes bij, baby worteltjes, baby paksoy, baby mais. en een salade van diverse soorten sla met gerookte kifilet, en een aantal sausjes. We zitten nu te genieten van een smootie en dan is het mooi geweest.
Fijne avond.
wil van rhee

zegt:
Lekkerrrr.
Arwin

zegt:
Ik ga het ook eens proberen!;):p
Bing

zegt:
Overheeerlijk.
David

zegt:
Ik maak dit recept regelmatig, altijd een groot succes!!:D
selma

zegt:
Hoi,
Deze heerlijke kip gaat vanavond weer op de bbq.
Anderhalf uur in de weber en hij is heeeeeerlijk!!!