KookJij

Gebakken St-Jakobsvruchten op een bedje van Breydel

Een heerlijk gebakken st-jakobsvruchten op een bedje van breydel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: breydel.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken St-Jakobsvruchten op een bedje van Breydel te bereiden

Laat de ajuinsnippers samen met weinig witte wijn inkoken tot de wijn bijna totaal volledig verdampt is.
Voeg enkele harde boterklontjes toe en laat al roerend smelten.
Voeg daarna een scheutje room toe, breng op smaak met peper en zout en hou het geheel warm.
Kuis de schorseneren en was ze met citroenwater, laat ze stoven onder een deksel in een boter tot ze gaar zijn.
Stamp ze nadien met een pureestamper tot een grove compote en smaak af met peper, zout en muskaatnoot.
Hou de compote ook warm.
Snij een snede Breydelspek in repen en bak op een Tefalpan (hou warm).
Maak de St-Jakobsvruchten schoon en snij ze horizontaal door en kruid ze af met peper en zout.
Bak alles kort af op een Tefalpan.
Leg op een bord de sneden Breydelspek, bedek ze half met enkele lepels schorsenerencompote en verdeel er de St-Jakobsvruchten over.
Trek rondom het geheel enkele strepen blanke boter en bestrooi licht met fijn gesnipperde bieslook.
Steek eventueel als versiering nog wat in de oven gedroogde dunne reepjes schorseneer tussen de St-Jakobsvruchten, samen met fijngesneden spekreepjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst