KookJij

Gebakken rode poon met lopende bouillonaardappel, chips van gefrituurde groenten en zilveruitjes

Een heerlijk gebakken rode poon met lopende bouillonaardappel, chips van gefrituurde groenten en zilveruitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken rode poon met lopende bouillonaardappel, chips van gefrituurde groenten en zilveruitjes te bereiden

Bak de poonfilets aan in een hete pan, gekruid met peper en zout.

Kook de aardappelen gaar in de bouillon. Afgieten en bouillon sparen. Pureer de aardappelen en werk op met het kookvocht tot een lopende massa. Werk af met fijngesnipperde sjalot.

Schil en was de verschillende groenten. Snijd er fijne plakjes van en frituur op 150 °C, tot ze goudbruin en krokant zijn. Werk af met grof zout.

Schil de uitjes. Snijd 1 uitje in vieren, laat koken tot het gaar is en besprenkel met olie. Stoof de overige uitjes aan in boter op een laag vuur. Voeg peper, zout en suiker toe en laat gaar stoven onder deksel.

Trek een streep van bouillonaardappel in het midden van het bord. Leg de gebakken rode poon op de aardappel. Schik de chips van groenten op de vis. Plaats de gemarineerde en gestoofde zilveruitjes rond de vis en werk af met wat groene kruiden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst