KookJij

Recept voor Gebakken eiermie met garnalen

Lekker receptje met eiermie, garnalen en varkensfricandeau.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie: 300 kCal energie
15 Gram eiwit
16 Gram vet
22 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Beetje veranderd recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Marineer de garnalen in 2 eetlepels olie met 2 fijn gesneden teentjes knoflook.
  2. Zet een pan met water en zout op en breng aan de kook.
  3. Als het water kookt, warmtebron uitzetten en de eiermie erin doen. 5 Minuten laten staan en dan uit elkaar trekken met een vork, afgieten in een vergiet en met veel koud water afspoelen. Doe dit een paar uur tevoren.
  4. Maak de groentes schoon en snipper de ui en knoflook, de prei en wortel in kleine blokjes.
  5. Snijd een stukje koude varkensfricandeau in dunne reepjes.
  6. Bak de garnalen gaar en laat afkoelen.
  7. Verhit de wok met de 3 eetlepels olie (niet laten verbranden).
  8. Schep er de ui en knoflook in en laat dit zachtjes fruiten in ong. 3 min.
  9. Schep er de prei en wortel met de sambal door en roerbak dit alles in 3 min..
  10. Al omscheppend de eiermie en ketjap toevoegen en nogmaals 3 min. roerbakken.
  11. Voeg dan de garnalen en de varkensfricandeau toe en alles goed doorwarmen.
  12. Evt. nog naar eigen smaak ketjap en sambal toevoegen.
  13. Schep alles in een warme diepe schaal en garneer met reepjes omelet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Heb ik ook gedaan, zoals je op de foto ziet. Maar ben dit vergeten erbij te zetten.
Ik ga het veranderen.
Groet Els
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Heerlijk gerecht Els, wat dacht je van een omelet te maken van een paar eikes deze in reepjes snijden en deze op het laatste toevoegen bij het gerecht. Groetjes Hilde