KookJij

Recept voor Gebakken bloedworst met appels en canisiusstroop

Een heerlijk gebakken bloedworst met appels en canisiusstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: canisiusrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd de bloedworst in plakjes en bak ze in de pan, haal ze uit de pan en leg ze op een schaaltje in een voorverwarmde oven op 100 graden. Bak de appelschijfjes apart en voeg ze daarna toe bij de bloedworst in de oven, zodat het warm blijft. Blus de pan af met bouillon en voeg hier de appelstroop aan toe. Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor. Verdeel de saus over de 4 borden, decoreer hier netjes de bloedworst op en hierover de appelschijfjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Aan Jos,slaatje,hns,kris,
benge/6300,
Canisiusstroop komt inderdaad uit Limburg en wel uit Schinnen, deze stroopfabriek ligt precies bij het station.
Deze stroop heeft toch een andere smaak als Luikse of Zeeuwse stroop.
hns, Dit is makkelijker aangezien je als kookclub niet altijd een hele ketel bouillon hebt.
Allemaal veel succes met het koken.
:);)m.v.g. Bert Allers
hns

hns zegt:
Hi Bert
Leuk, ik wil ook wel eens zelf bloedworst maken, hebben jij of je kookclubleden daar verstand van? Waarom gebruik je bouillon van een blokje, ik zie dit vaak in de chinese keuken, maar maak het het liefst zelf. groeten Hans:):)
Jos

Jos zegt:
Hallo allemaal,
Canisiusstroop is een produkt uit Limburg,en als ik het wel heb is het appelstroop. MVG Jos.
slaatje

slaatje zegt:
Ik denk niet dat het Perenstroop is en hoe de Luikse stroop is weet ik niet. Ik denk dat Bert hier wel het antwoord op weet. Groetjes Gerda :p:D
kris

kris zegt:
is die stroop misschien zoals perenstroop of luiksestroop hier in Belgie?
bengel6300

bengel6300 zegt:
dank u wel voor het antwoord Slaatje!!!:p
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Kris en Bengel, volgens mij is het gewoon het merk van de stroop en kun je ook de gewone dikke Zeeuwse stroop gebruiken.
Groetjes Gerda ;):p
bengel6300

bengel6300 zegt:
jaja ik ken dat ook niet ik wacht het antwoord af?:(
kris

kris zegt:
wat is canisiusstroop? en waar te koop?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hier heb je nog scharrelvarkens en koeien. Koop ieder jaar daar een varken van en 1/2 koe. Daar maken ze dan ook meteen bloedworst balkenbrij en zult voor je. Heerlijk is dat. Groetjes Marijke
Jan Pouw

Jan Pouw zegt:
Is een heerlijk en eenvoudig recept.Neem echter nier de gewone bloedworst uit de super maar haal de echte bij de slager. Liever nog maar dat kan niet altijd haal de bloedworst daar waar hij nog ambachtelijk wordt gemaakt. In het Oosten/Noorden van het land.Je proeft het verschil onmiddelijk.Succes.:);):p:(