KookJij

Recept voor Gazpacho van komkommer met een espuma van geitenka

Een heerlijk gazpacho van komkommer met een espuma van geitenka recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Schil de komkommers.
Pers de limoen uit.
Draai de komkommers, het limoensap en wat zout fijn in de keukenmachine.
Voeg een flinke scheut yoghurt toe, zodat een dikke soep ontstaat.
Wrijf de “soep”door een zeef en zet koud weg.
Oven voorverwarmen op 150°C.
Ontdoe de sneetjes brood van de korst.
Klaar de boter.
Besprenkel het brood met wat geklaarde boter en zout.
Bak in ongeveer 6 minuten goudbruin in de oven.
Snijd het brood in zeer kleine croûtons
Week de gelatine 20 minuten in ruim koud water.
Maak voor de espuma de slagroom warm met 125 gram Président Chèvre Frais.
Knijp de gelatine uit en los op in de warme room.
Doe het mengsel in de kidde en draai er twee gaspatronen op.
Presentatie:

Vul een hoog glaasje voor ¾ met de komkommer gazpacho.
spuit hierop de warme espuma.
garneer met de croutons.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

John

John zegt:
1/2 liter of 1 liter kidde maakt niet uit. Gebruik voor de 1/2 liter één gaspatroon en voor de 1l 2 patronen
lmg475

lmg475 zegt:
Welke kidde wordt hiervoor gebruikt? 1/2L of van 1L?
remco

remco zegt:
Een voor een, je draait de 1e erop, hiermee zet je het product onder druk, deze haal je er weer af en nu draai je de 2e erop, nu is de espuma mooi luchtig.
rens

rens zegt:
Hoe kun je 2 gaspatronen op de kidde draaien ???