Recept
« Terug naar recepten
					
						Garnalenschelpen
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Garnalenschelpen
Een heerlijk garnalenschelpen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									maria van der have
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											6
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									onbekend
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Garnalenschelpen te bereiden
Was de garnalen zeer goed met lauwwarm water, laat ze uit lekken in de zeef of vergiet
smelt de boter in de steelpan.
Strijk met wat gesmolte boter de serveerschaal(tjes).
Voeg aan de gesmolte boter kerrie en de bloem toe, roer alles tot een roux,laat deze op een matige warmte bron enkele min heet worden.
Schenk onder geregeld roeren bij kleine hoeveelheden de melk in de pan blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Laat deze op een lage warmte bon even zacht doorkoken.
Verwarm intussen de grill voor of schuif het rooster even boven in het midden in de oven en verwarm die voor.
Roer de 50gr geraspte kaas door de saus, schep daar de garnalen door, verwarm de ragout nog even. Voeg naar smaak peper, zout en worcestersaus of aroma toe.
Breng de ragout over in de seveerschaal(tjes). Strooi de rest van de kaas over de ragout, laat onder de grill of in de oven even een mooie kleur krijgen. Garneer het voor het serveren met de peterselie.
									smelt de boter in de steelpan.
Strijk met wat gesmolte boter de serveerschaal(tjes).
Voeg aan de gesmolte boter kerrie en de bloem toe, roer alles tot een roux,laat deze op een matige warmte bron enkele min heet worden.
Schenk onder geregeld roeren bij kleine hoeveelheden de melk in de pan blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Laat deze op een lage warmte bon even zacht doorkoken.
Verwarm intussen de grill voor of schuif het rooster even boven in het midden in de oven en verwarm die voor.
Roer de 50gr geraspte kaas door de saus, schep daar de garnalen door, verwarm de ragout nog even. Voeg naar smaak peper, zout en worcestersaus of aroma toe.
Breng de ragout over in de seveerschaal(tjes). Strooi de rest van de kaas over de ragout, laat onder de grill of in de oven even een mooie kleur krijgen. Garneer het voor het serveren met de peterselie.
 
                    



 
					
asterix zegt:
Het water loopt me al zowat langs de kin van de trek hierin!!!!!
Grtjs, en eet smakelijk!
Asterix * ;):p:D