KookJij

Garnalen in Mojo de Ajo

Mojo de ajo zou je kunnen vertalen (uit het Spaans) als saus met knoflook.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Snacks - Warm
  3. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen in Mojo de Ajo te bereiden

  1. Doe de olijf olie in een pannetje met de ui, knoflook, zout en peper en zet dat op een middelhoogvuur tot de uienen en knoflook zacht zijn geworden..
  2. Haal de pan van het vuur en roer de peterselie er door en zet dan nog even op een kaag vuurtje om weer op temperatuur te komen.
  3. Wrijf de garnalen in met zout en peper na ingesmeerd te hebben met rijstolie en leg ze dan in de vet gemaakte  hete grillpan. Laat de garnalen 2 tot 2 en een halve minuut per zijde garen in de grillpan.
  4. Doe dan de garnalen in de pan met de uien-knoflook olie. Verdeel de garnalen en de mojo de ajo over de bordjes en bestrooi met de gesnipperde lomboks.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We schenken hierbij een glas witte wijn (mijn voorkeur gaat uit naar een droge Kabinett of Spaetlese Riesling).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst