KookJij

Fris taartje van Brigand of Watou

Een heerlijk fris taartje van brigand of watou recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fris taartje van Brigand of Watou te bereiden

Taartvorm beboteren en bekleden met bakpapier.
Biscuits fijn breken en mengen met jam en rum en op de bakplaat uitsmeren.
De Brigandkaas of Watou Special met de kwark in de blender mixen.
Dooiers en suiker tot schuim kloppen en bij de kaas doen samen met een beetje geraspte citroenschil.
Citroensap een beetje opwarmen en de geweekte gelatine doormengen en dit ook bij de kaas doen, de helft van de vruchten (in stukjes) doorroeren en in de taartvorm gieten.
24 uur koelen en afwerken met de rest van de vruchten.
Eventueel met een beetje coulis van vruchten afwerken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Fijn om te weten dank je :);):p
svermaut

svermaut zegt:
Noodzakelijk en onvermijdbaar is het niet, maar, door het beboteren blijft het papier mooi tegen de rand en is't zeer vlak en controleerbaar te houden. Je vermijdt dan 'schade' aan je taartuitzicht.
derbyke

derbyke zegt:
Sofie, misschien een rare vraag maar je beboterd de taartvorm en dan nog eens bakpapier waarom ???? :);):p