Recept
« Terug naar recepten
					
						Forel met gesmoorde prei, aardappel, gerookte pali
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Forel met gesmoorde prei, aardappel, gerookte pali
Een heerlijk forel met gesmoorde prei, aardappel, gerookte pali recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									cuisine  nederland
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Forel met gesmoorde prei, aardappel, gerookte pali te bereiden
Snijd de 4 zijdes beekforel door midden.
Snijd zo dun mogelijke plakken (2 a 3 millimeter dik) van het bevroren boerenbruin brood. Leg de plakjes op de 'huidkant' van de forel. Snijd de preien schuin weg. Snijd de peterselie fijn.
Snijd van de bonken 8 vierkanten blokjes van ongeveer 2,5 bij 2,5 cm breed en steek met een appelboor hier een gat doorheen.
Snijd de paling helemaal fijn.
Zet de boter in een pannetje op het vuur tot hij mooi bruin is gekleurd (let op dat het niet verbrand).
Wanneer de boter bruin is kan er een scheut balsamico azijn bij.
Stoom de aardappeltjes mooi beetgaar of kook ze in een klein laagje gezouten water. Als ze gaar zijn kan de paling in het gat van de aardappel. Smoor de prei in een pan met olie en blus hem af met witte wijn als hij bijna gaar is. Voeg de peterselie toe.
Bak de forel fileetjes in een hete pan met olijfolie eerst op de brood kant en daarna op de andere zijde.
Leg de aardappel met paling in het midden van het bord en daaromheen de prei.
Bovenop de aardappel komt het fileetje. En een beetje bruine boter om het geheel heen om het af te maken.
 
 
									Snijd zo dun mogelijke plakken (2 a 3 millimeter dik) van het bevroren boerenbruin brood. Leg de plakjes op de 'huidkant' van de forel. Snijd de preien schuin weg. Snijd de peterselie fijn.
Snijd van de bonken 8 vierkanten blokjes van ongeveer 2,5 bij 2,5 cm breed en steek met een appelboor hier een gat doorheen.
Snijd de paling helemaal fijn.
Zet de boter in een pannetje op het vuur tot hij mooi bruin is gekleurd (let op dat het niet verbrand).
Wanneer de boter bruin is kan er een scheut balsamico azijn bij.
Stoom de aardappeltjes mooi beetgaar of kook ze in een klein laagje gezouten water. Als ze gaar zijn kan de paling in het gat van de aardappel. Smoor de prei in een pan met olie en blus hem af met witte wijn als hij bijna gaar is. Voeg de peterselie toe.
Bak de forel fileetjes in een hete pan met olijfolie eerst op de brood kant en daarna op de andere zijde.
Leg de aardappel met paling in het midden van het bord en daaromheen de prei.
Bovenop de aardappel komt het fileetje. En een beetje bruine boter om het geheel heen om het af te maken.
                    