KookJij

Foccacia met pikante filet americain

Een heerlijk foccacia met pikante filet americain recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Foccacia met pikante filet americain te bereiden

De focaccia opwarmen zoals op verpakking staat vermeld.
Laat afkoelen.
Americain mengen met de hierboven vermelde kruiden en sauzen en het fijn gesneden sjalotje eronder mengen.
Besmeer het broodje rijkelijk met de vulling en werk af met de groenten het eitje en tomaat.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo juni 2011.
Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Ineke60, een hele boterham fijn voor de gebruikers die niet weten wat pili-pili of gelijk u vernoemd piri-piri vandaan komt.:);):p
ineke60

ineke60 zegt:
Wat is pili pili
Hetzelfde als piri-piri.

De piri-piri (Swahili voor rode peper, bekend als Afrikaanse rode duivel) komt oorspronkelijk uit Amerika en is door Portugese zeevaarders naar Afrika gebracht. Daar werd het al snel deel van een kruidenmix, ook wel in de vorm van een olie.

De Portugezen namen deze uit Mozambique en Angola mee terug naar Portugal waar het nu een populair ingrediënt in de nationale keuken is. Vanuit Portugal begon het zich via Zuid-Afrika en India over de rest van de wereld te verspreiden. De restaurantketen Nando's richt zich op met piri-piri gemarineerde kipgerechten.

Piri-piri bestaat in zijn eenvoudigste vorm uit olie, cayennepeper, chilipeper en keukenzout. Een veelgebruikte variant bestaat uit een handgemalen melange van de Spaanse paprika, sel gris (Frans zeezout), piri-piripepers, oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers.

Redactie KookJij