Recept
« Terug naar recepten
					
						Fen Pi salade
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Fen Pi salade
Een heerlijk fen pi salade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jacko Cornelissen
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Ad Reniers China Deel 2
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Fen Pi salade te bereiden
    Voorbereiding
Marinade:
Meng 4 eetl sojasaus, 4 theel maïzena, 4 eetl water, zout en peper, roer dit goed door elkaar.
Marineer de speklapjes goed rond om en laat dit 30 min bekomen op een koele plaats. (niet in de koelkast)
De Saus:
Meng de azijn en mosterd en 12 eetl water, de suiker en sesamoliezout en peper naar smaak.
Bereiding:
Week de fen pi in koud water totdat ze doorzichtig en zacht zijn, spoel ze af onder koud stromend water en knip eventuele harde stukken er af. Snij de bladen in een ruit.
Klop de eieren los met 8 eetl maïzena, 4 eetl water, 2 eetl sesamolie, zout en peper naar smaak.
Bak het eier mengsel tot dunne omeletjes en laat deze afkoelen en snij ze in dunne reepjes.
Hak de koriander fijn en vermeng die met de saus.
Kook de speklapjes gedurende 10 minuten in water en snij het in dunne reepjes laat het vlees afkoelen.
Leg de fen pi bladeren op een schaal, schik het vlees en de ei op de bladeren giet er 4 eetl sojasaus en de saus over.
    
									Marinade:
Meng 4 eetl sojasaus, 4 theel maïzena, 4 eetl water, zout en peper, roer dit goed door elkaar.
Marineer de speklapjes goed rond om en laat dit 30 min bekomen op een koele plaats. (niet in de koelkast)
De Saus:
Meng de azijn en mosterd en 12 eetl water, de suiker en sesamoliezout en peper naar smaak.
Bereiding:
Week de fen pi in koud water totdat ze doorzichtig en zacht zijn, spoel ze af onder koud stromend water en knip eventuele harde stukken er af. Snij de bladen in een ruit.
Klop de eieren los met 8 eetl maïzena, 4 eetl water, 2 eetl sesamolie, zout en peper naar smaak.
Bak het eier mengsel tot dunne omeletjes en laat deze afkoelen en snij ze in dunne reepjes.
Hak de koriander fijn en vermeng die met de saus.
Kook de speklapjes gedurende 10 minuten in water en snij het in dunne reepjes laat het vlees afkoelen.
Leg de fen pi bladeren op een schaal, schik het vlees en de ei op de bladeren giet er 4 eetl sojasaus en de saus over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									barbara metz zegt:
Is er een alternatief voor?
Kan je het in een toko kopen?;)
 
                    




 
					
Liske zegt: