KookJij

Recept voor Feestelijke partyschotel voor Oudjaar

Een heerlijk feestelijke partyschotel voor oudjaar recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Voor het samenstellen van een eigen partyschotel kan naar hartelust naar eigen keuze worden gevarieerd. In plaats van bladerdeegbakjes of soesjes kunnen ook gewone toostjes worden gebruikt In plaats van stukjes gerookte vis kan ook ander beleg worden gekozen. Bijvoorbeeld cervelaatworst met plakjes augurk, of wat opgevouwen gerookte ham, bestrooid met peper uit de molen en eventueel een klein klontje boter erin gevouwen. Er kunnen uiteraard ook rijtjes klassieke Hollandse kaas mèt' (stukjes ananas, gember, zilveruitje, etc op de kaas geprikt) tussen worden gezet. Maak de componenten van de schotel zoveel mogelijk al een dag tevoren en zet die koel weg. Maar vul of beleg deegbakes, soezen of toostjes - om zacht worden te voorkomen - pas op het allerlaatst.

Bereiding

GEVULDE EIEREN
Meng de dooiers van hardgekookte eieren mengen met crème fraîche, een snufje kerriepoeder, peper en zout en spuit de eieren hiermee op

GEVULDE TOMAATJES
Vul uitgeholde gehalveerde kleine tomaatjes met een klein blaadje sla en daarop aangemaakte groentemacedoine

GEVULDE KOMKOMMER
Vul dikke, iets uitgeholde plakken komkommer met een blaadje sla en daarop Hollandse garnalen. Garneer met een toefje mayonaise

FILETHAPJES
Spuit afgebakken bladerdeegvierkantjes op met aangemaakte tartaar (filet Americain) en garneer met een blaadje sla en gehakte peterselie

PALINGHAPJES
Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een stukje gerookte palingfilet. Garneer met een klein toefje eiercrème

ZALMHAPJES
Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een plakje gerookte zalm. Garneer met kleine toefjes eiercrème

BRIEHAPJES
Beleg afgebakken bladerdeegvierkantjes met een blaadje sla en een plakje brie. Garneer met dunne reepjes paprika

ASPERGEROLLETJES
Rol gekookte (blik)asperges in plakjes ham en garneer met tomatenketchup

Serveren
Kijk naar een grote schaal waar de hapjes gesorteerd opgelegd kunnen worden; of presenteer ze groepsgewijze op borden. Zet alles wel tegelijk op een tafel, zodat er kleus is voor iedereen.

Drinksuggestie
Bij een dergelijke schotel past natuurlijk een glas droge mousserende witte wijn het beste. Dat kan in alle prijsklassen en tegenwoordig ook uit alle delen van de wereld. Van Zuid Afrikaanse Vonkelwijn tot Duitse Sekt of Franse Champagne. Denk eens aan de Franse crémants. Ze worden op dezelfde manier als champagne gemaakt, maar zijn doorgaans een stuk goedkoper. Serveren rond de 8ºC.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
Een lekkere cava of prosecco niet vergeten!
Leen

Leen zegt:
Klinkt héérlijk allemaal!Ik ga er binnenkort eens een heerlijke schotel van maken.Dank je wel:)
interesse1

interesse1 zegt:
Aardige gedachte om dit te serveren.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Addie, macedoine zijn gemengde groente die in piep kleine blokjes gesneden zijn.
addie

addie zegt:
Wat zijn
groentemacedoine
b.v.d. addie