KookJij

Recept voor Feestelijk Fonkelwijn dessert

Een heerlijk feestelijk fonkelwijn dessert recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook 3 dl. champagne samen met 75 gram suiker (let op: in een grote pan want de champagne gaat bruisen).
Meng de overige ½ dl champagne met de custardpoeder en giet dit al roerende bij de kokende champagne laat dit 2 minuten doorkoken tot het zetmeel gaart.
Klop de eierdooiers met de 50 gram suiker los. Roer dit door het gekookte champagne mengsel.
Laat het mengsel van champagne en eidooier rustig afkoelen.
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot je ze kunt uitknijpen en verwarm dit met een klein beetje water tot het is opgelost.
Roer de gelatine door het afgekoelde mengsel van champagne en eidooier.
Klop de slagroom lobbig(tot yoghurt dikte) en spatel deze door het mengsel.
Als je de smaak van de alcohol wil versterken kun je er een scheutje brandewijn bij doen.
Spuit de champagne mousse in champagne glazen en garneer met een mooi boeketje van klein fruit en strooi er als laatste wat poedersuiker over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wytske

Wytske zegt:
Heerlijk volgende x iets minder gelantine er in 6 is echt veel. Smaak heerlijk. Lijkt wel op bavroise. Makkelijk te maken.
gert

gert zegt:
lekker
doortje

doortje zegt:
Neem de champagne van lidl of aldi
naira

naira zegt:
Maakt het uit wat voor champagne ik ervoor gebruik?
liske

liske zegt:
door het koken van de champagne vervliegt de alcohol(kookpunt 80 graden) en is dit gerecht ook geschikt voor kinderen. door er brandewijn bij te doen komt er opnieuw alcohol in, dus niet voor kinderen!
Ernst

Ernst zegt:
Prima recept. Koud opgediend zeker zo lekker. Hoeveelheden zijn erg aan de ruime kant. Tenminste voldoende voor 6 personen.:?
Tania

Tania zegt:
Een mooie custard die dan net even wat sjieker wordt gemaakt door de champagne. Is natuurlijk een mooie afsluiter van een feestdagen diner. Ziet er mooi uit (geraffineerd eenvoudig). Dit wil ik een van de komende weken zeker eens uitproberen. :p