KookJij

Recept voor Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm

Een heerlijk emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding



Doe de doperwten, de olijfolie en de grof gehakte sjalot in een steelpan. Voeg 30 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Zet een deksel op de pan, breng aan de kook en laat 10 min op zacht vuur sudderen.
Mix ondertussen de gerookte zalm met de verse room tot een gladde room.
Mix de doperwten met het kookvocht en 6 grote muntblaadjes, breng op smaak. Verwarm de blinis lichtjes en beleg ze met de zalmroom en de zalmeitjes.
Verdeel de erwtenemulsie over schaaltjes en serveer met de belegde blinis.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Joop, blini's zijn pannekoekjes uit boekweitmeel;):D:D
Groetjes, Erwin.
Joop Naus

Joop Naus zegt:
Wat zijn Blini's?

Groetjes Joop