KookJij

Eierkoek

Heerlijk zomaar of voor een zaterdag lunch.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Moeder
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eierkoek te bereiden

Klop de eieren in de mengkom. Verkruimel de beschuiten tussen de handen boven de kom. Spatel de kruimels door de eieren. Is de koek nog te nat voeg er dan eerst een halve beschuit bij en andersom een beetje geklopt ei. Het mag niet te droog en niet te nat zijn.
Verwarm een koekenpan met een klont boter en voeg het mengsel in de pan bij de gesmolten boter. Laat het ei/beschuitmengsel rustig garen. Niet te hard anders word de onderkant zwart. Keer om als de bovenkant nog wat nat is. Prik en kijk of de koek gaar is en haal hem uit de pan. Doe er jam op en strooi er de suiker over. Snij de koek in vieren.

Mijn kookverhaal (Dorry Hertog)

Een lekkernij die mijn moeder altijd op zaterdag voor ons als lunch maakte.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst