KookJij

Eiercrème met gerookte paling en schuim van zoetzure saus

Een heerlijk eiercrème met gerookte paling en schuim van zoetzure saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eiercrème met gerookte paling en schuim van zoetzure saus te bereiden

Komkommerschuim: Komkommer schillen, doormidden snijden en zaad verwijderen.
Snijd de komkommer in brunoise en marineer minimaal 1 uur in de marinade.
Giet de gemarineerde komkommer af en pureer. Passeer door een zeef.
Week de gelatine in koud water.
Verwarm een beetje puree en los hierin de gelatine op.
Roer het door de rest van de puree.
Vul een kiddespuit met de puree en stop er 2 gaspatronen in. LEES GOED DE GEBRUIKSAANWIJZING.
Zet koel weg. Schud regelmatig om te voorkomen dat de gelatine naar de bodem zakt.
Eiercrème: Pureer met een staafmixer de hardgekookte eieren, mayonaise, crème fraîche, limoensap en peper en zout.
Snijd de gerookte paling in stukjes.
Presentatie:
Serveer in ovale glaasjes.
Doe de eiercrème in een spuitzak en spuit op de bodem van ieder glaasje een laagje.
Verdeel de stukjes gerookte paling hierover.
Spuit de komkommerschuim over de paling en dien DIRECT op




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst