KookJij

eenvoudige nasi

Een heerlijk eenvoudige nasi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2/4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: mijn schoonzus uit Indonesie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe eenvoudige nasi te bereiden

Maak de uien schoon. Leg in een diep bord
het vlees met de uien en doe de ketjap er
door. Laat het een half uur in trekken. Maak
dan het zakje met kruiden klaar volgens de
gebruiksaanwijzing. Zet een pan met water
op het vuur, en verwarm hier de saté in.
Ongeveer 20 minuten in het water laten
staan. Bak het vlees met de uien en doe dan
het zakje met kruiden daar doorheen. Zet
het vuur zachter en zet een pan water op
het vuur voor de rijst. Als de rijst klaar is
deze door het vlees mengen. Dan de ham er
doorheen roeren.

Mijn kookverhaal (Mien Hamaekers)

Bak van de 4 eieren omeletten
en serveer die er samen met de saté
bij. Doe er droge gebakken uitjes op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mien Hamaekers

Mien Hamaekers zegt:
Sorry dat ik zo laat reageer. Ben ziek geweest. Natuurlijk kun je alle mogelijke variaties maken. Ik betwijfel of vlees aan een stuk goedkoper is! Trouwens bij deze nasi ging het om de eenvoud en het gemak.Bedankt voor je reactie.Groeten van Mien
rijo

rijo zegt:
hoi mien, lekker makkelyk maar is het niet goedkoper om het vlees zelf te snyden? en de omelet er gesneden erdoor doen en een preitje?:)