KookJij

Eenpersoons pissaladière

Pissaladière. Een Provencaalse versie van een pizza, belegd met zacht gebakken uien, ansjovis, olijven en Provencaalse kruiden. Ik heb er nog wat kappertjes aan toegevoegd.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eenpersoons pissaladière te bereiden

  1.  Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  3. Verhit de olie. Bak de uien glazig. Laat wat afkoelen.
  4. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  5. Beleg het plakje bladerdeeg met de licht gebakken uien. Laat de randen vrij. Leg de ansjovis kruiselings op de uien.
    Verdeel de olijven en de kappertjes eroven.
  6. Bak de plakjes bladerdeegplm. 20 minuten op de onderste richel van de voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In tegenstelling tot een pizza wordt er aan een pissaladière geen kaas toegevoegd.
Lekker bij de borrel (je krijgt er wel dorst van) en bij de lunch.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst