De saus kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo mei 2011.
Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst met mango en appelsien sausje
PT30M
Eendenborst met mango en appelsien sausje
Een heerlijk eendenborst met mango en appelsien sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst met mango en appelsien sausje te bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C.
Saus voorbereiden:
Mango schillen en ontpitten, snijd in kleine blokjes.
Appelsienen schillen en tussen de vliesjes het vruchtvlees verwijderen, knijp het vocht uit de overschot van de appelsien.
Deze ingrediënten in een pot, zet het vuur op hoogste stand voeg port, korianderzaad, shoarma en suiker toe laat een tiental minuten goed inkoken. Zet het vuur op een laag pitje.
Even de mixer erin tot je een gladde massa verkrijgt.
Voeg nog een scheut port toe, de kaas eronder roeren. Laat een vijftal min. pruttelen.
Snijd de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes. Bak de eendenborst eerst 3 min. op de velkant zonder vetstof in een pan. Draai om, zet het vuur zachter en laat nog 3 minuten bakken. Kruid met peper en cajunkruiden, het vlees mag rosé zijn, een scheutje port erover gieten en laat nog even bakken ± 2 min. Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Maak vier papillotes vul deze met de krieltjes, peper, zout, lookpasta, olijfolie en sjalotjes fijn gesneden erover verdelen.
Vouw toe en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
Serveer alles op bord. Hier werden koude groenten bij geserveerd.
Saus voorbereiden:
Mango schillen en ontpitten, snijd in kleine blokjes.
Appelsienen schillen en tussen de vliesjes het vruchtvlees verwijderen, knijp het vocht uit de overschot van de appelsien.
Deze ingrediënten in een pot, zet het vuur op hoogste stand voeg port, korianderzaad, shoarma en suiker toe laat een tiental minuten goed inkoken. Zet het vuur op een laag pitje.
Even de mixer erin tot je een gladde massa verkrijgt.
Voeg nog een scheut port toe, de kaas eronder roeren. Laat een vijftal min. pruttelen.
Snijd de velkant van de eendenborst ruitvormig in met een scherp mes. Bak de eendenborst eerst 3 min. op de velkant zonder vetstof in een pan. Draai om, zet het vuur zachter en laat nog 3 minuten bakken. Kruid met peper en cajunkruiden, het vlees mag rosé zijn, een scheutje port erover gieten en laat nog even bakken ± 2 min. Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Maak vier papillotes vul deze met de krieltjes, peper, zout, lookpasta, olijfolie en sjalotjes fijn gesneden erover verdelen.
Vouw toe en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
Serveer alles op bord. Hier werden koude groenten bij geserveerd.