Recept
« Terug naar recepten
Druiven-eiertaart
PT60M
Druiven-eiertaart
Een heerlijk druiven-eiertaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorm
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Druiven-eiertaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet 4 lage taartvormpjes of 1 lage taartvorm van 22cm doorsnede in. Pluk de druiven van de tros. Was ze en dep ze droog. Klop de eieren met de suiker en een mespunt zout tot een schuimig mengsel. Klop de bloem en de crème fraîche erdoor. Schenk het beslag in de vormpjes of vorm en verdeel de druiven erover. Strooi het amandelschaafsel erover. Bak de taart of taartjes in 30 tot 45 minuten (voor de grotere vorm) iets bruin. Laat ze afkoelen. Haal de taartjes uit de vormpjes of snijd de grote in punten en zet op bordjes. Schenk over elk taartje of elke punt 1 eetlepel sinaasappellikeur en bestrooi met gestampte muisjes.