KookJij
Lees meer Lees minder

Spoom

Op deze pagina vind je de lekkerste recepten voor spoom. Deze wordt vaak als tussengerecht geserveerd om de maaltijd te laten zakken. Je kunt kiezen voor een spoom mét of zonder alcohol, hoewel er vaak witte wijn of cider in verwerkt wordt.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Spoom recepten

    1. Ingredienten: citroensorbetijs, champagne, takje munt
    2. Snelle, lekkere en vrolijke spoom, maakt een feestelijke gelegenheid nog feestelijker. Ingredienten: Mango sorbetijs, Mango, Champagne of prosecco
    3. Ingredienten: ½ liter frambozensorbetijs., 1 fles champagne rose, 6 blaadjes munt, 12 kleine verse, rozenblaadjes, onbespoten

    4. Ingredienten: 2 blikjes perzikschijfjes, 1 dl halfzoete witte wijn (Liebfraumilch), 2 eetlepels citroensap, 180 gram suiker, champagne of mousserende witte wijn.
    5. Ingredienten: 2 dl water, 125 gram suiker, sap van 1/2 citroen, 1/2 eiwit, 1 fles champagne of mousserende wijn, Voor de garnering:, 5 mint blaadjes, 5 witte druiven
    6. Ingredienten: 4 bolletjes frambozensorbet (die vind je op deze site onder: Nagerechten), 4 frambozen of aardbeien, 500 ml champagne naar keuze, 4 champagneglazen
    7. Ingredienten: 150 gram witte basterdsuiker, 3 1/2 dl water, 3 1/2 dl witte port, 3 1/2 el citroensap
    8. Ingredienten: 1/2 liter gepureerde tomaten., 2 dl tomatensap, 1 grote citroen, 750 gr suiker, 8 basilicumblaadjes gehakt, 3 stengels gehakte bieslook, tabasco, peper en zout, 3/4 liter water.

    9. Ingredienten: 2 rijpe handperen, 2 el suiker, 0,5 el honing, 1 el citroensap, 3 dl appelcider, 0,5 dl water
    10. Ingredienten: 3 citroenen, geperst, 100 ml cactus-citroensiroop (Lessini), 1 cupje gepasteuriseerd eiwit, 200 ml mousserende witte wijn, gekoeld
    11. Ingredienten: 150 gr. witte basterdsuiker, 5 dl water, 500 gr. aardbeien, sap van 1/2 citroen, 1/2 el gekneusde roze peperkorrels, witte port
    12. Ingredienten: 500 ml water, 220 gr fiijne witte suiker, 1 blik ananas, uitgelekt gewicht 340 gr, 1/2 citroen (alleen het sap), 5 eetlepels of 65 ml vodka naar keuze, (Ik gebruik altijd Keglevich e melone, die heeft een lekkere fruitig...
    13. Ingredienten: 1 bakje citroenijs, 1 fles mouserende witte wijn, suiker, halfgeslagen eiwit

    14. Ingredienten: 150 gram rijpe mango's, 45 gram kristalsuiker, 1 el honing, 1 el citroensap, 50 cc slagroom, 125 cc volle melk, 1/2 eierdooier, 1 fles mousserende wijn
    15. Ingredienten: .200 gr Terschelligse Cranberry`s, .115 gr witte basterdsuiker, .1 dl grapefruitsap, .1/2 dl witte wijn (mousserend), .10 cc Cointreau, .Voor de garnering:, .30 stuks Cranberry`s, .50 gr suiker, .10 cocktailprikkers
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.