KookJij
Lees meer Lees minder

Overig

Een paar pondjes aangekomen tijdens de vakantie of de feestdagen? In deze categorie vind je de smakelijkste recepten om op een vriendelijke manier die extra pondjes weer snel kwijt te raken.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Overig2 recepten

  1. Worteltjes met honing en mosterd
    Worteltjes met honing en mosterd
    Heerlijk zoete worteltjes met een lekkere bite. Ingredienten: 1 pond kleine worteltjes, 2 a 3 el vloeibare honing, 1 a 2 el olijfolie, 2 el Dijon mosterd, 1 el verse peterselie fijngehakt, zout en peper
  2. Aardbei-banaan-munt smoothie
    Aardbei-banaan-munt smoothie
    Ingredienten: 200 gram aardbeien, 2 rijpe bananen, 200 gram Griekse yoghurt, 20 ml halfvolle melk, Een handje verse munt blaadjes
  3. Wortels en sugar snaps geglazeerd
    Wortels en sugar snaps geglazeerd
    Ingredienten: 450 gram waspeentjes of dunne worteltjes, 225 gram sugar snaps ( vers of diepvries), 2 a 3 el sinaasappelmarmelade, mespunt zout, mespunt peper

  1. Courgettesalade met koolrabi en appel
    Courgettesalade met koolrabi en appel
    Ingredienten: ± 100 gram courgette in luciferdunne reepjes, ± 100 gram koolrabi in luciferdunne reepjes, 1 kleine appel, klokhuis verwijderd,(geschild) in luciferdunne reepjes, 1 bosui in dunne ringen, 8 of meer mooie slabladeren, Vo...
  2. Rauwkost schotel
    Rauwkost schotel
    Ingredienten: -radijzen, -komkommer in reepjes van 3cm, -paprika's rood,geel,oranje en groen in reepjes van 3cm, -kerstomaatjes, -wortel in reepjes van 3cm, -bloemkool roosjes, -venkel in reepjes van 3cm, -een schaaltje met saus naar...
  3. Aardappelsalade van krieltjes 1 en 2  (mager)
    Aardappelsalade van krieltjes 1 en 2 (mager)
    Ingredienten: SALADE 1 MET EI + YOGHURT + MAYO, 300 a 350 gram krielaardappels, 2 eieren hardgekookt, 1 a 2 el magere Griekse yoghurt, 2 el halvanaise, 1,5 tl mosterd, 1 a 2 stengels bleekselderij in stukjes, 3 el rode ui in stukjes,...
  4. Zoetzure uitjes gemarineerd (licht)
    Zoetzure uitjes gemarineerd (licht)
    Ingredienten: 3 kleine uien in ringen gesneden, 1 kleine rode ui in ringen gesneden, 2 el suiker, 1 el appelazijn of balsamico, 1 el blanke azijn, 0,5 tl Dijonmosterd, peper
  5. Trifle
    Trifle
    Ingredienten: 1 cake (400gr), 1 dl sherry, 3 flinke eetl kersenjam, 500 gr slagroom, 5 eetl.suiker, 500gr mascarpone, 1 pot kersen zonder pit, uitgelekt, 1 blik perziken,uitgelekt, 1 blik peren,uitgelekt, 1 reep witte en bruine choco...
  6. magere knoflook saus
    magere knoflook saus
    Ingredienten: 1 knoflook bol, 200 ml magere kwark, versgemalen peper, zout, 1 el gevriesdroogde peterselie
  7. Pompoensoep met appel
    Pompoensoep met appel
    Ingredienten: - 300 g pompoen, - 200 g knolselder, - 1 grote appel, - 1/2 bosje bieslook, - 6 dl kippenbouillon, - 100 g magere verse kaas, - peper uit de molen, - zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Surinaamse Bami met Kip
    Surinaamse Bami met Kip Categorie Gevogelte
    Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verra... Ingredienten: 400 gram spaghetti, 350 gram kippendijen zonder bot in kleine blokjes, 50 ml + 1 x 5cc ketjap manis, 100 ml + 1 x 5 cc ketjap asin (zout), een paar takjes bladselderij, 1 x 5 cc 5-kruidenpoeder + 5cc vers gemalen zwart
  2. Garnalenflensjes
    Garnalenflensjes Categorie Warm, Koud, Warm, Koud
    Een typisch In(dones)isch gerechtje om zo te snoepen of om bij de borrel te nuttigen Ingredienten: 300 gram garnalen klein hakken, 2 teentjes knoflook snipperen, 6 sjalotjes snipperen, 1 prei snipperen, 1 eetlepel platte peterselie snipperen, 200 cc kokosmelk, 75 gram maizena, 2 x 5 cc ketoembar, 1 x 5 cc djahé, 1 fli
  3. Roti masala met lamsvlees
    Roti masala met lamsvlees Categorie Vlees
    Lekker Surinaams gerecht Ingredienten: lamsbout ( zonder bot), archide of olijfolie , ui grof gesnipperd, vleestomaat, knoflook fijngehakt, kerrie masala, groenteboullon, gele peper fijngehakt met zaad, aardappels in blokjes gesneden en geschild, hardgekookte
  4. Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep
    Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep Categorie met Vlees, met Groente
    Dit is lekkerder dan de soep uit blik Ingredienten: tomaten, selderij, knoflook, prei, winterpeen, tym, bouillonblokjes, peterselie, ui, tomatenpuree
  5. Zeer pittige pindasaus
    Zeer pittige pindasaus Categorie Sauzen
    Lekker bij nasi, bami of over de saté Ingredienten: gele madame jeanette met zaad, rode spaanse peper met zaad , groene spaanse peper met zaad, knoflook fijngesnipperd, ui fijngesnipperd, olie, komijnpoeder, gemberpoeder, pindakaas, ketjap manis, warme (kokos) melk
  6. Kippenlever à la Hindu
    Kippenlever à la Hindu Categorie Vlees, Beleg, Warm, Warm, Warm
    Een eenvoudig recept uit de Hindoestaanse keuken. Ingredienten: 500 gram schoongemaakte kippenlevertjes, 2 teentjes knoflook snipperen, 3 sjalotjes snipperen, 1 flinke theelepel van 5 cc masala (of ietsje meer), 2 lomboks ontzaden en snipperen, zeezout en vers gemalen peper naar sma