KookJij
Lees meer Lees minder

Recepten gezond gebak

Je wil graag wat pondjes kwijt, maar wél kunnen genieten van een gebakje. Dat kan, want op deze pagina vind je heerlijke recepten met een stuk minder calorieën.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Subcategorie
Filters worden geladen

Gebak1 recepten

    1. Ingredienten: 150 gram boter, 120 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 175 gram glutenvrij meel (Schär Mehl), 3 eieren, 1 zakje (Dr Oetker backin) bakpoeder, Evt. krenten en rozijnen naar smaak toevoegen
    2. Ingredienten: 150 gr zelfrijzend bakmeel, 150 gr appelmoes (suikervrij), 50 gr zoetstof (CSM om te bakken), 3 eieren, 3 appels ( geschild, in stukjes), kaneel naar smaak
    3. Ingredienten: 75gr honing, 65gr goede start van Becel, 100gr havermout, 3 eetl 0% vet melk, 1 theel kaneel, 40gr rozijnen

    4. Ingredienten: 100 cc karnemelk, 100 gr. zelfrijzend bakmeel, 100 gr. witte basterdsuiker, 1 kleine theelepel bakpoeder, 1 theelepel vanille essence
    5. Ingredienten: ½ citroen, 2 kleine appels of 1 grote, 120 g suiker, 4 el vloeibare margarine, 3 eieren, 120 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 el basterdsuiker
    6. Ingredienten: 150 gr zelfrijzende bloem, 150 gr appelmoes (suikervrij), 50 gr zoetstof (CSM om te bakken ), 3 eieren, 3 appels (geschild -in stukjes ), kaneel naar smaak
    7. Ingredienten: 1kg appels (cox Orange), 1ei, 90 gr suiker, 70 gr maizena, 9 cl of 6 soepl. melk, 50 gr boter, een snufje zout, een beetje cognac (facultatief), Kaneel naar smaak, Gelei (Abrikoos)
    8. Ingredienten: 10 plakjes bladerdeeg, zakje geraspte kokos, chocoladehagel of chocoladevlokken, 4 grote bananen, 1 ei, geklutst

    9. Ingredienten: 150 gram havermout, 150 gram margarine, 150 gram donkerbruine basterdsuiker, 100 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 1 eetlepel kaneel
    10. Ingredienten: 200 gram boter of margarine in blokjes, 100 gram poedersuiker, 300 gram bloem, 1 eidooier, snufje zout, 1 á 2 zakjes vanillesuiker, 25 gram cacaopoeder, 1 (losgeklopt) eiwit
    11. Ingredienten: Roomboter, eieren, Groen stevia poeder, Bloem, Bakpoeder, Appels, citroen , kaneel
    12. Ingredienten: 4 eieren, 20 g zoetstof, 40 g maïzena
    13. Ingredienten: half pak vanilleroomijs, 250 ml. slagroom, 125 ml. slagroom, 1 pakje klop klop, 4 eiwitten, 1 zakje vanille suiker, 200 gr. fijne tafelsuiker

    14. Ingredienten: 50 g zachte boter, 4 croissants, 150 g pure chocolade in stukjes, 3 eieren, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 250 ml melk, 250 ml slagroom, rasp van 1 sinaasappel, 50 g amandelschaafsel, 1 el poedersuiker
    15. Ingredienten: 300 gr Bloem, 200 gr boter, 175 gr basterdsuiker, vulling, 1 zakje vanillesuiker, thl abrikozenjam, snufje zout, 1 pond appels, kaneel naar smaak, handje rozijnen, 1 ei groot
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas Ingredienten: De vulling: 300 gr rundergehakt, 1 ei, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnippers, 35 gram tomatenpuree uit de tube , chilpoeder, paprika pikant poeder, 1 runderbouillonblokje, 10 cannellonipijpjes, De tomat
  2. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
  3. Simpele salade met vis
    Simpele salade met vis Categorie
    Een heerlijk simpele salade met een stukje koolvis. Natuurlijk kan er ook andere vis gebruikt worden. Ingredienten: Lenteui, Komkommer, romaine sla, Ei, Paprika, Zout, Peper, Dressing, Koolvis
  4. Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
    Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) Categorie Pizza's
    Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept! Ingredienten: Volkoren-Tarwemeel, Honing, Droge gist, Zout, Water (lauw-warm), Olijfolie
  5. Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas
    Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas Categorie Warm
    De smeuïge Schot Ingredienten: Olijfolie, 1/2 sjalot, 1 teentje knoflook, 140 g diepvrieserwtjes, peper, zout, 4 plakjes gerookt spek, 4 sneden volkoren (zuurdesem)brood, 2 plakken Beemster Oud
  6. Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas
    Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas Categorie Warm
    De zwoele zuiderling Ingredienten: Voor de pesto:, 40 g Beemster Oud, 40 g cashewnoten, handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, peper, zout, Voor de broodjes:, 2 ciabattabroodjes, 4 artisjokharten (uit bokaal), handvol rucola, fijne Italiaa
  7. Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas
    Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas Categorie Warm
    De ziltige Scandinaviër Ingredienten: 100 g zure room, 4 takjes dille, 1 citroen, peper, zout, 2 roggedesembroodjes, 2 plakken Beemster jong, 8 groene mini-asperges, 100 g (warm)gerookte zalm
  8. Indiase visschotel
    Indiase visschotel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt. Ingredienten: 200 gram roodbaarsfilet van de visboer, 6 gepelde tijgergarnalen(gamba) van de visboer, 4 krabsticks van de visboer, 1 citroen, chilipoeder, gemalen koriander(ketoembar), komijn(djinten), maizena of bloem, bloemkoolroos
  9. Appel, banaan en peersapje
    Appel, banaan en peersapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Ingredienten: Elstar appel, Peer, Banaan
  10. Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
    Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker Categorie Slowcooker
    Een heerlijk en relatief snel recept voor beenham uit de slowcooker. Dit keer met honing en mosterd. Ingredienten: Beenham (naturel), Honing (Lindehoning), Franse Mosterd, Kruidnagel, Whisky (Bushmills Original)