KookJij

Dessert: yoghurttaart met ananas

Een heerlijk dessert: yoghurttaart met ananas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 720 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: yoghurttaart met ananas te bereiden

Gelatineblaadjes weken in water. Amaretto opwarmen en de blaadjes gelatine erin oplossen. Laat een beetje afkoelen.
Suiker en yoghurt mengen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Yoghurt, klop klop en amaretto goed onder elkaar mengen.
Koeken fijn hakken in cutter en met de boter mengen.
Neem een springvorm bekleed de bodem met bakpapier, verdeel de koekenmassa erover. Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olijfolie.
Verdeel een deel van de ananasblokjes over de koekenmassa.
Stort de yoghurt mengeling in de vorm.
Zet een nacht in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Voor het opdienen afgarneren met ananas.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Bereiding taart +/- 30 min

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Klopt Gerard, amaretto een heerlijk likeurtje. Laat het smaken ik hoor het wel wat je ervan vond. Groetjes van ons 3tjes :);):p
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Hoi, ziet er goed uit, ga het maken, maar bedoel je met amaretto, ik denk van wel. Een lekker amandellikeurtje.
derbyke

derbyke zegt:
Zeker weten chaster, de laatste stukjes zijn juist binnengespeeld :);):p
chaster

chaster zegt:
Lijkt me een lekkere frisse taart:D