KookJij

Dessert : panna cotta

Een heerlijk dessert : panna cotta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert : panna cotta te bereiden

Week de gelatine blaadjes in water.
Room en suiker het open gesneden vanillestokje en amaretto aan de kook brengen.
Zet het vuur lager voeg de gelatine goed uitgeknepen toe roer goed maar laat niet meer koken. Haal de vanille stokjes uit de gemengde massa.
Vul de glaasjes met de aardbeien vervolgens met de panna cotta laat deze goed opstijven in de ijskast +/- 4 uur.
Laat chocolade smelten met de room voeg deze bij de op gesteven panna cotta laat even afkoelen. Serveer zeer fris als dessert of als zoetig hapje.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Bereiding is 15 min, opstijven van dessert +/- 4 uur.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst