KookJij

debrecener koteletten

Een heerlijk debrecener koteletten recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: horeca- culinair door J. Hoogeveen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe debrecener koteletten te bereiden

kruid de karbonades met de paprikapoeder het zout en de gemalen peperkorrels.
giet de olie in de pan en bak hierin de karbonades gaar neem ze uit de pan en houd ze warm.
snij intussen de worteltjes in dunne plakjes en blancheer ze, dit kun je ook van te voren doen.
snij het spek in smalle reepjes, de uien grof, de paprika in blokjes de knoflook fijn en de tomaat in blokjes.
bak de spek in de achter gebleven olie aan voeg de ui toe en voeg als ze glazig wordt de knoflook toe en daarna de paprika.
voeg na circa 3 minuten de tomatenpuree en de bouillon toe en breng dit zachtjes aan de kook en voeg dan de tomaat toe en laat deze nog ongeveer 1 minuut meekoken.
doe de karbonades op een bord en voeg de groente er aan toe

Mijn kookverhaal (ben menting)

dit recept was ik jaren kwijt en heb het eergisteren terug gevonden en gisteren weer bereid
in het origineel zit er geen knoflook in maar ik vind dat het niet zonder kan

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fokke

fokke zegt:
ziet er heerlijk uit ga ik de volgen de keer ook
proberen
fokke.
franeke

franeke zegt:
hmmmmm...dat maak ik klaar vanavond! het zal wel smaken :)ik voel het gewoon