KookJij

dashi(japanse zeewier bouillon

Een heerlijk dashi(japanse zeewier bouillon recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: japans kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe dashi(japanse zeewier bouillon te bereiden

Verwarm het water met de kombu op een laag vuur.Verwijder de zeewier net voor dat het water begint te koken,zo ontstaat er geen schuim op de bouillon.Voeg de bonitovlokken toe en neem de pan van het vuur.Wacht tot de vlokken naar beneden zijn gezonken en giet de dahi door een fijne zeef.Werk de bouillon af met fijngehakte lente ui de reepjes paprika en snippers verse zalm.Kruid evt.met peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst