KookJij

Dagschotel: rundsgehakt met wortelen en natuur-frietjes

Frietjes puur natuur gekookt in licht gezouten water.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: rundsgehakt met wortelen en natuur-frietjes te bereiden

  1. Gehakt mengen met het eike, mosterd, tabasco, kappers, pili pili, chapelure en het sjalotje fijn gesneden. Vul een uitsteekvorm met het gehakt, deze eerst goed insmeren met boter, zet in de oven op 200 gr en laat garen.
  2. Wortelen in staafjes snijden, ajuin halveren en in ringen snijden. Stoof deze beetgaar aan in boter en kruid met peper, fleur de sel en muskaatnoot.
  3. Aardappelen in dikke frietjes snijden deze beetgaar koken in licht gezouten water.
  4. Saus: het water samen met het bouillonblokje aan de kook brengen deze lichtjes binden.
  5. Serveer deze dagschotel zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst