Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: kippenonderbout met couscous en opgebakken schorseneren
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: kippenonderbout met couscous en opgebakken schorseneren
Een dagschotel voor door de week en toch een beetje feestelijk.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke, Elmo & Blondy
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: kippenonderbout met couscous en opgebakken schorseneren te bereiden
- Voor het bereiden van de schorseneren: liefst handschoenen aan doen, schil de schorseneren en snij deze in stukken en leg ze in water met de uitgeperste citroen was ze en steam ze beetgaar. Kippenbouten goed kruiden deze aanbakken in boter deksel op de pan en laat op een middelmatig vuur garen. Kippenbouillon aan de kook brengen en couscous toevoegen haal van het vuur en laat zwellen. Schorseren in een pan met een beetje boter aanbakken en kruiden. Haal de kippenbouten uit de pan, voeg de porto toe en laat even doorkoken indien nodig bijbinden. Serveer deze dagschotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.
									 
                    





 
					

Anna Koudys zegt: