KookJij

Dagschotel: kabeljauwhaasje met zeekraal en zoete aardappelpuree

De zoete aardappel of bataat is een plant uit de windefamilie. De zoete aardappel is een zetmeelhoudende knol, een verdikking van de wortels. Het staat op de zevende plaats op de lijst van belangrijkste voedselgewassen in de wereld, en op de vijfde plaats in ontwikkelingslanden, na rijst, tarwe, maïs en cassave.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: kabeljauwhaasje met zeekraal en zoete aardappelpuree te bereiden

  1. Vis in twee mooie gelijke stukken snijden deze goed kruiden en in bloem wentelen. Bak deze gaar aan. De zoete aardappel schillen en in blokjes snijden, beetgaar koken. Zeekraal samen met de tomaatjes in olie heel kort opwokken. Pureer de aardappel voeg een deel van de zeekraal fijn gesneden toe en kruid naar smaak. Serveer dit gerecht zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten. Recept uit de doos van onze sloebers december 2015

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst