KookJij

Dadels gevuld met chorizo

Een heerlijk dadels gevuld met chorizo recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Jacqueline Clark - Joanna Farrow
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dadels gevuld met chorizo te bereiden

1- Boven en onderkant van het worstje afsnijden en het vel eraf trekken.
De worst in drie plakken van 2 cm dik snijden en deze plakken daarna in vieren snijden, tot 12 stukjes.

2 - Elke dadel vullen met een stukje chorizo; de dadel er omheen dichtvouwen.
De bacon optrekken door er de achterkant van een mes overheen te halen.
Elke plak in de breedte halveren.
Een plakje om elke dadel wikkelen en vastzetten met een coctailprikker.

3 - In een diepe pan 1 cm olie heet maken.
De dadels door de bloem halen, daarna door het ei en vervolgens door het broodkruim.
De dadels in de hete olie goudbruin bakken.
Nu en dan keren.
Met de schuimspaan de dadels eruit scheppen en op keukenpapier laten lekken.
Direct opdienen.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Als jij niet zoveel om de dadel geeft,
moet je dit recept proberen.
Je wordt er helemaal verliefd op!
Ik kan het niet beter uitdrukken.

In plaats van chorizo kun je het ook met een lekkere kaas vullen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst