Recept
« Terug naar recepten
Crumble met ananas en speculaas
PT45M
Crumble met ananas en speculaas
Een verrassend lekker dessertje!!!
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crumble met ananas en speculaas te bereiden
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Snij de ananas in blokjes en bak ze met de honing in een grote antikleefpan gedurende 5 min. op matig vuur.
- Verbrokkel de speculaas tot kruimels en doe ze in een grote kom. Voeg de bloem toe, de suiker en de in kleine stukjes gesneden boter. Vermeng met de vingertoppen tot een brokkelig geheel.
- Verdeel de ananas over kleine ovenschaaltjes of soufflékommetjes, bedek met de crumble en laat 20 min. in de warme oven bakken.
- Serveer warm met een bol vanille-ijs of lauw met vanillesaus.
Erwin Elens zegt: