KookJij

Crême Anglaise - Custard Vla

Een heerlijk crême anglaise - custard vla recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crême Anglaise - Custard Vla te bereiden

*Verhit de cardamom bonen in een droog pannetje gedurende 5 minuten op een laag vuurtje en voeg daarna de melk en room toe.Dan het vanille merg + stokje.Het mengsel moet tegen de kook aan gebracht worden op een laag vuurtje.
*Ondertussen de eieren met de suiker kloppen tot hij lichter wordt van kleur en schuimig.
*Bij de eieren met een dun straaltje de melk / room gieten onder voortdurend roeren. en daarna weer terug in de pan op het vuurtje.Blijf roeren tot de massa wat dikker wordt en voorkom het koken en blijf nog even doorroeren.Daarna laten afkoelen.Voorkom velvorming door regelmatig om te roeren.
*Het kan gebruikt worden als custard vla,of als begeleider van andere zoete bestanddelen van het nagerecht,of als basis van de bereiding van ijs,of als vulling voor een tom-pouce

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst