KookJij

Courgettesoep

Een heerlijk courgettesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6-8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgettesoep te bereiden

Snijd de ui in reepjes en de courgette in grove stukken
Doe 2 el. olie in een kookpan en bak hierin de ui tot hij bruin is. Voeg dan de courgetteblokjes toe en bak even mee.
Voeg de helft van de melkt toe en laat de courgette gaar koken in de melk. Pureer alles met de staafmixer en voeg bouillonblokjes toe.
Als de soep te dik is voeg dan nog wat melk toe.

Mijn kookverhaal ([email protected] van den Heuvel)

De soep is snel gemaakt, gezond en overheerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Wij bij de kookclub hebben er garnalen bij gedaan, ook lekker, zal zeker ook de mosselen en St Jacobsschelpen proberen.
Succes, m.v.g. Bert:);)
limelein

limelein zegt:
Ik heb er garnalen, st. jacobsschelpen en wat mosselen bij gedaan, heerlijk en vlug klaar:p
Kruidenvrouwke

Kruidenvrouwke zegt:
Eenvoudig soepje voor de beginner: waar echter wel toevoegingen aan gedaan kunnen worden bijv. garnalen, kruiden, zalm, noem maar op! Goed basisrecept.
addie

addie zegt:
Bertal,
Ben benieuwd hoe jij deze soep vind.
Kookgroetjes, Addie.
bertal

bertal zegt:
Addie,
Zal deze ook eens proberen smaken verschillen en vind het best leuk om ook eens deze soep te proberen.
Je hoort van mij.:);)
m.v.g. Bert
g.kraai

g.kraai zegt:
Ik snijd van zalm buikjes de mooie vis en laat dit in gepureerde courgette soep mee koken met wat kook room
ria

ria zegt:
Ik gebruik inplaats van melk water. Is dan ook nog magerder voor de lijners. En verder voeg ik wat mosterd toe . Geeft ook meer smaak.
su68

su68 zegt:
een liter soep voor 6-8 personen lijkt mij erg weinig soep p.p
marian

marian zegt:
Ik doe eerst bij de olie wat kerry poeder en dan het uitje,zit er meer smaak aan.