KookJij

Citroencrème met braambessen

Een heerlijk citroencrème met braambessen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Citroencrème met braambessen te bereiden

Spoel de braambessen en dep ze droog.


Bekleed de bodem en randen van een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Bedek de bodem met het kruimeldeeg. Leg er bakparels of droge witte bonen op. Bak het kruimeldeeg 20 minuten voor in een op 180° C voorverwarmde oven. Verwijder de bakparels of gedroogde bonen en laat afkoelen in de bakvorm.

Klop in een sauspan de eieren, de suiker, de geraspte citroenschil en het citroensap schuimig. Klop het eimengsel met de boter, boven een warmwaterbad, tot een stevige crème. Giet de citroencrème in de taartvorm. Werk af met de braambessen. Laat afkoelen.


Haal de citroencrème uit de taartvorm en verwijder het bakpapier. Verdeel aan tafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst